Διεθνή

Λουκασένκο: Ο Πούτιν δεν θα εξολοθρεύσει τον Πριγκόζιν

Λουκασένκο: Ο Πούτιν δεν θα εξολοθρεύσει τον Πριγκόζιν

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Ο Λουκασένκο δήλωσε ότι η προσφορά προς τη Βάγκνερ να σταθμεύσει ορισμένους από τους μαχητές της στη Λευκορωσία -μια προοπτική που έχει θορυβήσει τις γειτονικές χώρες του ΝΑΤΟ- εξακολουθεί να ισχύει.

Για τις εξελίξεις στη Wagner της μετά ανταρσίας εποχής μίλησε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο οποίος επανέλαβε την υπερηφάνεια του για τον ρόλο του στην διευθέτηση της κρίσης που ξέσπασε μεταξύ Πούτιν και Πριγκόζιν.  Ο Λουκασένκο δήλωσε ότι η προσφορά προς τη Βάγκνερ να σταθμεύσει ορισμένους από τους μαχητές της στη Λευκορωσία -μια προοπτική που έχει θορυβήσει τις γειτονικές χώρες του ΝΑΤΟ- εξακολουθεί να ισχύει.

Είπε ότι δεν το βλέπει ως κίνδυνο για τη Λευκορωσία και δεν πιστεύει ότι οι μαχητές αυτοί θα πάρουν ποτέ τα όπλα εναντίον της χώρας του.

Ο Λουκασένκο μίλησε με υπερηφάνεια για τον ρόλο του στον τερματισμό της ένοπλης ανταρσίας, η οποία, όπως είπε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, θα μπορούσε να βυθίσει τη Ρωσία σε εμφύλιο πόλεμο. Την περασμένη εβδομάδα ο Λουκασένκο δήλωσε ότι είχε πείσει τον Πούτιν να μην “εξοντώσει” τον Πριγκόζιν.

Με βεβαιότητα ωστόσο δήλωσε ότι ο Πούτιν δεν πρόκειται να εξαφανίσει τον ιδρυτή της Wagner και ότι ο τελευταίος είναι απολύτως ελεύθερος. Πρόσθεσε ότι θα συζητήσει πάντως για το μέλλον του δεύτερου με τον πρώτο κατά τη διάρκεια συνάντησης τους.

Η ρωσική κρατική τηλεόραση εξαπέλυσε την Τετάρτη σφοδρή επίθεση στον Πριγκόζιν και δήλωσε ότι η έρευνα για το τι συνέβη εξακολουθεί να διεξάγεται εντατικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments