Πολιτική

Κουτσούμπας στη Βουλή: Έχετε αντίπαλο κύριοι της κυβέρνησης

Κουτσούμπας στη Βουλή: Έχετε αντίπαλο κύριοι της κυβέρνησης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ο κ. Κουτσούμπας ξεκαθάρισε ότι ούτε στάση αναμονής, ούτε περίοδο χάριτος θα δώσει στην κυβέρνηση και οι 21 βουλευτές του ΚΚΕ θα σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων και των αγώνων του

Αντιπολίτευση του ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ΟμάδαςΔημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη συνεδρίαση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

«Έχετε αντίπαλο κύριοι της κυβέρνησης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι αντιπολίτευση από τη σκοπιά του λαού δεν μπορούν να κάνουν τα κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε ότι οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης δείχνουν ότι η νέα κυβέρνηση θα προχωρήσει στα γνωστά από την περίοδο των μνημονίων ματωμένα πλεονάσματα, ότι είμαστε μπροστά μία νέα κρίση, αλλά και η μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Οι 21 βουλευτές του ΚΚΕ στο πλευρό των εργαζομένων»

Ο κ. Κουτσούμπας ξεκαθάρισε ότι ούτε στάση αναμονής, ούτε περίοδο χάριτος θα δώσει στην κυβέρνηση και οι 21 βουλευτές του ΚΚΕ θα σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων και των αγώνων του, φέρνοντας στη Βουλή ανάλογες προτάσεις.

Στη συνέχεια επισήμανε πως αυτά που λέει η κυβέρνηση για καλύτερους μισθούς ακούγονται σαν έκθεση ιδεών, ενώ ο σταθερός προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι υπέρ των εργοδοτικών συμφερόντων και με την ίδια πυξίδα συνεχίζει να κινείται και το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Η οικονομία και τα «μπαλώματα»

«Η ελληνική οικονομία βρίσκεται ήδη σε πορεία επιβράδυνσης, τα μαντάτα δεν είναι καλά η γερμανική οικονομία δεν πάει καλά και η ευρωζώνη σημειώνει συρρίκνωση για δύο συνεχόμενα τρίμηνα», είπε ο κ. Κουτσούμπας.

«Για να διασφαλιστούν τα ετήσια πλεονάσματα που απαιτεί η Κομισιόν, θα κλιμακωθεί η επίθεση στους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επιχειρηματίες και το κόψιμο των επιδοτήσεων των δαπανών κοινωνικής πολιτικής» εκτίμησε ο Δ. Κουτσούμπας.

Σε ό, τι αφορά την Υγεία χαρακτήρισε «μπάλωμα» την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με το στρατό και την Πυροσβεστική, για να αναλάβει μετά ο ιδιωτικός τομέας. Αποκάλεσε «φασιστικό μόρφωμα» τους Σπαρτιάτες και τόνισε ότι το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει στις γειτονιές, στις σχολές και το λαό, για «να πάνε από εκεί που ήρθαν»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments