Πολιτική

Οι Σπαρτιάτες και ο νέος σκοταδισμός

Οι Σπαρτιάτες και ο νέος σκοταδισμός

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Μια πρώτη γεύση του τι πρόκειται να συμβεί πήραμε χθες, όταν ο Βασίλης Στίγκας, ο επικεφαλής της Σπάρτης, έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε τηλεοπτική εκπομπή

Μπορεί να εξελέγησαν εκ κρυπτώ, να εμφανίστηκαν μέσα από το σκοτάδι, αλλά αργά ή γρήγορα θα αναγκαστούν να βγουν στο φως και μέσα από τη δημοσιότητα να αποκαλύψουν τον πραγματικό τους εαυτό και τις αληθινές τους πεποιθήσεις.

Μια πρώτη γεύση του τι πρόκειται να συμβεί πήραμε χθες, όταν ο Βασίλης Στίγκας, ο επικεφαλής της Σπάρτης, έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε τηλεοπτική εκπομπή. Αν και είναι αλήθεια ότι προσπάθησε να στρογγυλέψει την ομιλία του για να μην φανεί ότι είναι ο κληρονόμος της Χρυσής Αυγής, δεν μπόρεσε να κρύψει το γεγονός ότι όχι μόνο έχει ακραίες απόψεις σε πολλά θέματα, αλλά και ενστερνίζεται ιδέες που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Είναι δικαίωμά του, και δικαίωμά μας, να το κρίνουμε.

Είναι σαφές από την αρχή ότι οι Σπαρτιάτες γνωρίζουν πολύ καλά σε ποιους απευθύνονται. Όπως έχει γίνει σαφές, σε αντίθεση με τη Χρυσή Αυγή, η οποία απευθύνεται σε περιθωριακά στοιχεία με ισχυρό ποινικό μητρώο, η Σπάρτη απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν χαμηλή μόρφωση, έχουν προβλήματα κοινωνικοποίησης, αδυνατούν να αναγνωρίσουν τις αλλαγές που συντελούνται και ως εκ τούτου είναι εχθρικοί και ως εκ τούτου επιδιώκουν να ματαιώσουν ή να υπονομεύσουν τις αλλαγές Τα ακόλουθα είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα παραδείγματα.

Η διαστρεβλωμένη και αρχαϊκή λατρεία αναμεμειγμένη με θρησκευτικές δεισιδαιμονίες διαφόρων θρησκειών και δογμάτων, καθώς και η διάθεση ρήξης με την ανοιχτή κοινωνία και συμπάθειας προς τους εχθρούς της, αποτελούν τη “θεωρητική και ιδεολογική” σύνθεση αυτού του κόμματος, το οποίο ήρθε πέμπτο με απόφαση του εκλογικού σώματος.

Κατά συνέπεια, το κόμμα αυτό εκφράζει την υπαρκτή τάση της ελληνικής κοινωνίας να προτιμά τον εγκλωβισμό και την απομόνωση από τον κόσμο, προκειμένου να καθυστερήσει τις αναγκαίες προσαρμογές, τουλάχιστον σε οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό και πολιτιστικό επίπεδο, μπροστά στα δεδομένα των καιρών.

Το γεγονός ότι ο ελληνισμός άνθησε στο πέρασμα των αιώνων ακριβώς επειδή άνοιξε και εξαπλώθηκε πολύ πέρα από τον κόσμο, ήρθε σε επαφή και συνομιλία με άλλους πολιτισμούς και υιοθέτησε πολλά από τα στοιχεία τους, οι Σπαρτιάτες, χρησιμοποιώντας όρους που θυμίζουν τους προκατόχους τους, εμφανίζονται ως θεματοφύλακες του ελληνισμού Προσπαθούν να βγάλουν ένα συμπέρασμα από την προσπάθειά τους να βγάλουν ένα συμπέρασμα. Ακριβώς αυτή η πορεία είναι που καθόρισε ένα από τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά του ανά τους αιώνες, που είναι η επιθυμία μετάδοσης και ανταλλαγής ιδεών, πρακτικών και αξιών. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι, είτε ως κοινοβουλευτική οντότητα είτε ως πολιτική πρακτική, οι Σπαρτιάτες θα προσπαθήσουν να αντισταθούν και να υπονομεύσουν την αναγκαία αναμόρφωση της χώρας με το επιχείρημα της “προστασίας του κράτους”, του “πολιτισμού” και της “θρησκείας”. Εφόσον μείνουν πιστοί στον λόγο τους, θα πάρουν την ανάλογη πολιτική απάντηση από όσους έχουν αντιταχθεί σε κάθε αντιδημοκρατική και αυταρχική πρόταση οργάνωσης του συλλογικού βίου. Αν όμως τολμήσουν να μιμηθούν από τη φυλακή την υποστήριξη όσων έχουν καταδικαστεί για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, θα λάβουν απάντηση από την ελληνική δικαιοσύνη.

Ανεξάρτητα από την πρόοδο που έχει σημειώσει η ελληνική οικονομία και κοινωνία και τις προοπτικές που ανοίγονται, η αντιμετώπιση και η αντιπαράθεση με την εκδοχή της νεοεξουσιαστικής ιδεολογίας που είναι καταδικασμένη στο μυαλό της πλειοψηφίας των πολιτών είναι μία από τις προκλήσεις και ίσως το μεγάλο στοίχημα για την πρόοδο των επόμενων ετών που μένει να γίνει.

Όσο αποκαλύπτονται οι οπισθοδρομικές και αντιδημοκρατικές απόψεις τους, το πολιτικό σύστημα, η κοινή γνώμη και οι πάντα άγρυπνοι πολίτες πρέπει να απαντούν με πολιτικό, δημοκρατικό και ενημερωμένο τρόπο. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν αυτές οι απόψεις να υποβιβαστούν εκεί που ανήκουν – στο περιθώριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments