Ελλάδα

Οι δράσεις της «2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» για τον Ιούλιο

Οι δράσεις της «2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» για τον Ιούλιο
Η κεντρική εικαστική έκθεση της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, σε επιμέλεια Κατερίνας Γρέγου, με τη συμμετοχή 16 καλλιτεχνών από 9 χώρες

Η κεντρική εικαστική έκθεση της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, σε επιμέλεια Κατερίνας Γρέγου, με τη συμμετοχή 16 καλλιτεχνών από 9 χώρες, ένα έργο της διεθνούς φήμης σχεδιάστριας φωτισμού Ελευθερίας Ντεκώ με έξι φωτιστικές εγκαταστάσεις και μία χορευτική περφόρμανς από τους ιδρυτές του θρυλικού PEARSONWIDRIG DANCETHEATER σε παγκόσμια πρεμιέρα, μία δράση παρακαταθήκης αφιερωμένη στον Αισχύλο, στη γενέτειρά του, την Ελευσίνα, με δύο μεγάλες θεατρικές παραστάσεις, μια συναυλία και ένα θεωρητικό συμπόσιο, καθώς και πολλές ακόμα εκδηλώσεις. Ακολουθεί το πρόγραμμα των δράσεων.

1-8 Ιουλίου | ΜΥΣΤΗΡΙΟ 89 Εlefsina by Night

Σύνθετη δράση τέχνης

Από την 1η έως και τις 8 Ιουλίου 2023 η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει το Μυστήριο 89 Elefsina By Night, ένα καλλιτεχνικό έργο που αντλεί έμπνευση από τον μύθο της Περσεφόνης, τον επαναδιαπραγματεύεται και τον ανατρέπει, σε σύλληψη της διεθνούς φήμης πολυβραβευμένης σχεδιάστριας φωτισμού Ελευθερίας Ντεκώ.

Έξι φωτιστικές εγκαταστάσεις που αποκαλύπτονται σταδιακά σε διαφορετικά σημεία της πόλης, μία διαδρομή που ολοκληρώνεται στις 7 και 8 Ιουλίου με την παγκόσμια πρεμιέρα της site specific περφόρμανς «Η Περσεφόνη επανακαθορίζει τη μοίρα της» (Persephone Reconsiders Her Fate) από τους Sara Pearson και Patrik Widrig, καλλιτεχνικούς συνδιευθυντές του θρυλικού PEARSONWIDRIG DANCETHEATER (PWDT), στον μοναδικό χώρο της ΒΛΥΧΑΣ – Νεκροταφείο Πλοίων. Μία νυχτερινή περιπλάνηση που κοντοστέκεται για να φωτίσει –άλλοτε στοχαστικά, άλλοτε ανάλαφρα– το παρελθόν, το παρόν, τον μύθο, την ιστορία της πόλης, την ιστορία του καθενός μας.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

1 Ιουλίου – 27 Αυγούστου | ΜΥΣΤΗΡΙΟ 68 Στάλκερ

Περιπατητικές διαδρομές

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού μας μιλάει για το ελευσίνιο φυσικό περιβάλλον, όπως άνθιζε αλλά και όπως επιβιώνει σήμερα στον αστικό ιστό. Δύο ακόμη ομάδες πολιτών, με ειδικό ενδιαφέρον για την αρχαιολογία, την ιστορία και για τη βιομηχανική κληρονομιά, ανακαλούν μνήμες και αφηγούνται ιστορίες που ξεδιπλώνουν για εμάς τη διαχρονική, πολιτιστική φυσιογνωμία της Ελευσίνας.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

3-17 Ιουλίου | ΜΥΣΤΗΡΙΟ 189 Μύθοι & Θρύλοι της Ελευσίνας: Τα μυστήρια του πηλού

Εκπαίδευση / Κατάρτιση

Ένα πολυδιάστατο και πολυεπίπεδο project σχετικό με την ελληνική κεραμική, το οποίο περιλαμβάνει καλλιτεχνική παραγωγή, ερευνητικό έργο, συμμετοχή κοινού, εγκατάσταση στον δημόσιο χώρο και εκπαιδευτικές δράσεις.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

21-23 Ιουλίου | ΜΥΣΤΗΡΙΟ 168 Κινητός Ηλιακός Κινηματογράφος

Κινηματογράφος

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, φέρνει στη Δυτική Αττική έναν σύγχρονο πλανόδιο κινηματογράφο που λειτουργεί αποκλειστικά με την ενέργεια του ήλιου.

21 Ιουλίου | Μέγαρα 17.30 – 20.30: Εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά 21.00: «Eating Our Way to Extinction» – Πρεμιέρα

22 Ιουλίου | Μάνδρα 17.30 – 20.30: Εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά 21.00: «Barricade» – Πρεμιέρα

23 Ιουλίου | Ασπρόπυργος 17.30 – 20.30: Εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά 21.00: «Plastic Pioneers» – Πρεμιέρα

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

5-15 Ιουλίου | ΜΥΣΤΗΡΙΟ 40 Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος

Εκπαίδευση / Κατάρτιση

Πρόκειται για ένα σχολείο ανοιχτό σε όλους, έναν χώρο μάθησης, διαλόγου και δημιουργικής έκφρασης με καλεσμένους καταξιωμένους εισηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επικεντρώνεται στο παρόν και το μέλλον του θεάτρου στην Ευρώπη και τον κόσμο, στον ρόλο που διαδραματίζει στη διαμόρφωση των κοινωνιών, στον ρόλο του μπροστά στις παγκόσμιες εξελίξεις.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

7 Ιουλίου – 30 Σεπτεμβρίου | ΜΥΣΤΗΡΙΟ 3 Ελευσίνα Mon Amour

Από τις 7 Ιουλίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει την διεθνή ομαδική έκθεση Μυστήριο 3 Ελευσίνα Mon Amour: Αναζητώντας τον Τρίτο Παράδεισο, σε επιμέλεια της Κατερίνας Γρέγου, καλλιτεχνικής διευθύντριας του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), με τη συμμετοχή 16 καλλιτεχνών από εννέα χώρες, η πλειοψηφία των οποίων έχουν δημιουργήσει νέα έργα για την έκθεση.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

11 & 12 Ιουλίου | ΜΥΣΤΗΡΙΟ 128 Crows

Μουσικό θέατρο

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει την Τρίτη 11 και την Τετάρτη 12 Ιουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Λεωνίδας Κανελλόπουλος, το Μυστήριο 128 CROWS (ΚΟΡΑΚΙΑ). Μια ξεχωριστή παράσταση σωματικού θεάτρου με ζωντανή μουσική από τη Holektiv, τη διάσημη ομάδα της Τσεχίας.

Πολιτιστικό Κέντρο Λεωνίδας Κανελλόπουλος Ώρα έναρξης: 21:00 | Είσοδος: 3€

Πηγή: ertnews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments