Global News

Die Zeit: Η Γερμανία αντίθετη στην παράδοση βομβών διασποράς στην Ουκρανία

Die Zeit: Η Γερμανία αντίθετη στην παράδοση βομβών διασποράς στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

«Ακολούθησα τις πληροφορίες στον Τύπο και η Γερμανία διέπεται από τη Συνθήκη του Όσλο», δήλωσε η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας στη Βιέννη, πριν συμμετάσχει σε μια συνάντηση για την κλιματική αλλαγή του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη. (ΟΑΣΕ) .

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, μίλησε κατά της πιθανής παράδοσης βομβών διασποράς στην Ουκρανία,   ενός τύπου πυρομαχικών που επικρίνεται επειδή έχει τρομερό αντίκτυπο στους αμάχους και στις Ηνωμένες Πολιτείες.  «Ακολούθησα τις πληροφορίες στον Τύπο και η Γερμανία διέπεται από τη Συνθήκη του Όσλο», δήλωσε η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας στη Βιέννη, πριν συμμετάσχει σε μια συνάντηση για την κλιματική αλλαγή του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη. (ΟΑΣΕ) .

Η Μπέρμποκ αναφερόταν στις δηλώσεις της στη Σύμβαση για τα πυρομαχικά διασποράς, που συμφωνήθηκε στο Όσλο και τέθηκε σε ισχύ το 2008 και η οποία απαγορεύει τη χρήση αυτού του τύπου πυρομαχικών από 111 κράτη. Αυτή η δεσμευτική συνθήκη απαγορεύει όλους τους τύπους χρήσης, παραγωγής, αποθήκευσης και μεταφοράς βομβών διασποράς. Ούτε η Ουκρανία, ούτε η Ρωσία, ούτε οι ΗΠΑ αποτελούν μέρος της διεθνούς συμφωνίας.

Αρκετές διεθνείς ΜΚΟ όπως η Human Rights Watch έχουν καταγγείλει τη χρήση αυτών των όπλων και από τις δύο πλευρές, ενώ ζήτησαν από την Ουάσιγκτον να μην τα παραδώσει στην Ουκρανία. Αυτός ο τύπος βόμβας, που εκτοξεύεται από το πυροβολικό ή την αεροπορία, απελευθερώνει μεγάλο αριθμό μικρών εκρηκτικών, που σαρώνουν μια ευρεία περιοχή και αποτελούν απειλή για τον άμαχο πληθυσμό. Οι βόμβες που δεν έχουν εκραγεί αποτελούν επίσης κίνδυνο μετά το τέλος της σύγκρουσης. Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι θα χρησιμοποιήσει αυτές τις βόμβες εναντίον των εδραιωμένων ρωσικών στρατευμάτων πριν από την προέλαση των δυνάμεών της, επομένως δεν θα θέσει σε κίνδυνο τον άμαχο πληθυσμό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments