Διεθνή

«Μετωπική» Πριγκόζιν κατά των ρωσικών ΜΜΕ

«Μετωπική» Πριγκόζιν κατά των ρωσικών ΜΜΕ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Έπειτα από πολλές ημέρες σιωπής μετά την ανταρσία στις 24 Ιουνίου, ο ιδρυτής της Ομάδας Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν 

Έπειτα από πολλές ημέρες σιωπής μετά την ανταρσία στις 24 Ιουνίου, ο ιδρυτής της Ομάδας Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν επανεμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μια βιτριολική ανάρτηση κατά των ρωσικών κρατικών μέσων ενημέρωσης, όπως αναφέρει η Novaya Gazeta.

«Διαβάζοντας τις εφημερίδες, ακούγοντας τις ιστορίες στην τηλεόραση, αισθάνομαι πολύ άσχημα, τα τηλεοπτικά καθάρματα, που χθες θαύμαζαν τα παιδιά της Wagner, τώρα ρίχνουν κάθε είδους δηλητήριο…

Θυμηθείτε μπάσταρδοι της τηλεόρασης ότι δεν ήταν τα παιδιά σας που πολέμησαν στις τάξεις μας, δεν ήταν τα παιδιά σας που πέθαναν, αλλά εσείς οι μπάσταρδοι φτιάχνετε κοινό με τέτοιες ιστορίες», δήλωσε ο Πριγκόζιν.

Στο μεταξύ, οι μαχητές της Wagner ετοιμάζονται να πάνε στη Λευκορωσία σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, όπως δήλωσε ανώτερος διοικητής της ομάδας.

Πάντως, η ακριβής τοποθεσία του Πριγκόζιν και των μισθοφόρων του δεν είναι ξεκάθαρη.

Σύμφωνα με τη συμφωνία που έθεσε τέλος στην ανταρσία, ο Πριγκόζιν επρόκειτο να μετακινηθεί στη Λευκορωσία και οι άνδρες του – μερικοί από τους οποίους ήταν πρώην κατάδικοι που απελευθερώθηκαν νωρίς για να πολεμήσουν στην Ουκρανία – είχαν την επιλογή να μετακινηθούν μαζί του στη Λευκορωσία, να ενταχθούν στις τακτικές ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας ή να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε την Πέμπτη ότι ο Πριγκόζιν και χιλιάδες μαχητές του βρίσκονται ακόμη στη Ρωσία, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την εφαρμογή της συμφωνίας.

Ο Αντόν Γελιζάροφ, του οποίου το ψευδώνυμο είναι «Lotus», είπε το Σάββατο ότι οι μαχητές κάνουν τώρα διακοπές μέχρι τις αρχές Αυγούστου, κατόπιν εντολής του Πριγκόζιν, πριν μετακινηθούν στη Λευκορωσία.

«Πρέπει να προετοιμάσουμε βάσεις, χώρους εκπαίδευσης, να συντονιστούμε με τις τοπικές κυβερνήσεις και διοικήσεις, να οργανώσουμε την αλληλεπίδραση με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου της Λευκορωσίας και να δημιουργήσουμε υλικοτεχνική υποδομή», ανέφερε ο ίδιος στο κανάλι «Yevgeny Prigozhin on Telegram».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments