Διεθνή

Στο Φανάρι ο Ζελένσκι

Στο Φανάρι ο Ζελένσκι

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο

Το «παρών» σε τρισάγιο που τέλεσε στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έδωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Το «παρών» σε τρισάγιο που τέλεσε στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έδωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Για τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία προσευχήθηκαν στο Φανάρι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Κατά την επίσκεψή του στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, ο Ουκρανός πρόεδρος έδωσε το παρών σε τρισάγιο που τέλεσε ο Παναγιώτατος, ο οποίος τόνισε ότι η μητέρα Εκκλησία βρίσκεται στο πλευρό των Ορθοδόξων Χριστιανών της Ουκρανίας.

«Ο αγώνας μας συνεχίζεται εδώ και 500 ημέρες, από την έναρξη της μαζικής ρωσικής εισβολής. Λάβαμε την υποστήριξη του Παναγιωτάτου εδώ και κάναμε προσευχές για τους μαχητές μας, το έθνος μας, τον λαό μας, για τη ζωή στην Ουκρανία. Μιλήσαμε για τη φόρμουλα ειρήνης, για την επιστροφή των κρατουμένων και την επιστροφή των παιδιών μας. Ευχαριστώ πολύ τον Παναγιώτατο γι’ αυτό», τόνισε ο Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι, ο οποίος συνάντησε τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Παρασκευή, πήγε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στην Κωνσταντινούπολη το Σάββατο, σύμφωνα με όσα ανέφεραν δημοσιογράφοι διεθνών πρακτορείων ειδήσεων.

Μετά από μια σύντομη προσευχή για τα θύματα της σύγκρουσης που ξεκίνησε με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022, ο Ζελένσκι και ο Βαρθολομαίος μίλησαν μακριά από τις κάμερες.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευγνώμων στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την αρωγή του», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments