Πολιτική

Πέτσας: Ο Μητσοτάκης κυρίαρχος στο χώρο του Κέντρου

Πέτσας: Ο Μητσοτάκης κυρίαρχος στο χώρο του Κέντρου

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Πέτσας: Ο Μητσοτάκης κυρίαρχος στο χώρο του Κέντρου- Θα τολμήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει την παράταση του Market Pass;

Στα μεγάλα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας αναφέρθηκε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιος Πέτσας. ​Ερωτηθείς για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό στα τρόφιμα, ο κ. Πέτσας τόνισε πως «υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά. Το ένα χαρακτηριστικό είναι ότι η αποκλιμάκωση των τιμών ενέργειας θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα για να περάσει και στα τρόφιμα. Η Ελλάδα, κι αυτό είναι το άλλο χαρακτηριστικό, έχει χαμηλότερο πληθωρισμό τροφίμων από τον μέσο όρο της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνολικά. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει επιλυθεί το πρόβλημα. Η τιμή των τροφίμων είναι πράγματι υψηλότερη σε σχέση με τα περυσινά επίπεδα, μέλημά μας λοιπόν είναι να αποκλιμακώνονται.

Παράλληλα, διεξάγονται έλεγχοι για να αντιμετωπίζονται κρούσματα αισχροκέρδειας. Χρειάζεται συνέχιση της αύξησης του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών και χρειάζεται να είμαστε σε εγρήγορση απέναντι σε όλους αυτούς που επιδιώκουν να καρπωθούν για την τσέπη τους το επίπεδο των τιμών. Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικοί οι έλεγχοι που διενεργούνται για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας».

Επίσης τόνισε ότι θα συνεχίσουν και τα προσωρινά μέτρα που ανακουφίζουν τα Ελληνικά νοικοκυριά, όπως η παράταση του Market Pass που θα φέρει η Κυβέρνηση στη Βουλή. Προκάλεσε μάλιστα την αξιωματική αντιπολίτευση να ψηφίσει αυτή τη ρύθμιση που μέχρι τώρα απαξίωνε.

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων, ο κ. Στέλιος Πέτσας υποστήριξε: «Πρέπει να βάλουμε τέλος στον αναχρονισμό του άρθρου 16 του Συντάγματος. Δεν έχουμε δικαίωμα να επιδεικνύουμε μυωπική συμπεριφορά, που συντηρεί μία υστέρηση. Θα πρέπει να συμβάλουμε στην πρόοδο. Η δημόσια εκπαίδευση είναι το πρώτο μέλημά μας, αλλά θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα για μη κρατικά πανεπιστήμια, όπως το δείχνει άλλωστε και ο σφυγμός της κοινωνίας μας.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο εσωτερικό του Σύριζα, ο κ. Πέτσας είπε: «Δεν με ενδιαφέρει να μπω στα εσωκομματικά ενός άλλου κόμματος. Μέσα όμως σε ένα χρόνο θα έχουμε άλλες δύο εκλογικές αναμετρήσεις – αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές. Όταν υπάρχει κενό στην πολιτική, αυτό καλύπτεται. Η εσωστρέφεια πρέπει να ολοκληρώνεται σε κάποια στιγμή για ένα κόμμα που επιθυμεί και φιλοδοξεί να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην πολιτική ζωή καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση είναι σημαντική για την ποιότητα της δημοκρατίας μας».

Σχετικά με τον κεντρώο χώρο, ο κύριος Πέτσας ανέφερε: «Τον κεντρώο χώρο τον έχει καταλάβει με την προσωπικότητα και τις πολιτικές του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Σύριζα περιορίζεται επομένως σε έναν πιο αριστερό χώρο και άρα παύει να είναι κόμμα εξουσίας». ​Αναφορικά τέλος με την αποχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Στέλιος Πέτσας επισήμανε: «Είναι μια επιλογή του κ. Λοβέρδου. Προσωπικά τον εκτιμώ για την επιστημονική και για την πολιτική του δράση. Δεν γνωρίζω όμως ποιες είναι οι σκέψεις και οι επιλογές του για το μέλλον».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments