Global News

Ρωσία: Η παράδοση βομβών διασποράς δείχνει αδυναμία

Ρωσία: Η παράδοση βομβών διασποράς δείχνει αδυναμία

Πηγή Φωτογραφίας: Siasat.com

Η Μόσχα θεωρεί ότι με τη χρήση αυτών των όπλων, η Ουάσιγκτον θα είναι συνένοχος στους θανάτους αμάχων που συμβαίνουν στην ουκρανική περιοχή όπου πέφτουν.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η απόφαση των ΗΠΑ να στείλουν βόμβες διασποράς στην Ουκρανία είναι άλλη μια εκδήλωση της «επιθετικής αντιρωσικής πορείας» της Ουάσιγκτον και μια χειρονομία «απελπισίας» για την «αποτυχία» της ουκρανικής αντεπίθεσης.  «Η απόφαση της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν να προμηθεύσει πυρομαχικά διασποράς το καθεστώς του Κιέβου είναι άλλη μια κραυγαλέα εκδήλωση της επιθετικής αντιρωσικής πορείας των Ηνωμένων Πολιτειών, με στόχο την παράταση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και την καταπολέμηση του «τελευταίου Ουκρανού» Εξωτερικών Υποθέσεων, σύμφωνα με όσα δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Κατά τη γνώμη της ρωσικής διπλωματίας, είναι μια «κυνική προσπάθεια παράτασης της αγωνίας των σημερινών ουκρανικών αρχών, ανεξάρτητα από απώλειες αμάχων». Η Ζαχάροβα διαβεβαίωσε ότι η αποστολή αυτών των όπλων «δεν θα επηρεάσει σε καμία περίπτωση την πορεία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, οι στόχοι της οποίας θα επιτευχθούν πλήρως». Υποστήριξε επίσης ότι οι ΗΠΑ γνωρίζουν καλά ότι οι υποσχέσεις του Κιέβου ότι  θα χρησιμοποιήσει αυτά τα αδιάκριτα όπλα «προσεκτικά» και «υπεύθυνα» «είναι άχρηστες». Η εκπρόσωπος ανέφερε ότι η εμπειρία με τη χρήση πυρομαχικών διασποράς στη Μέση Ανατολή και σε άλλες περιοχές του κόσμου δείχνει ότι οι βόμβες μπορεί να παραμείνουν επί μακρό χρονικό διάστημα ανενεργές και να εκραγούν αργότερα, μετά το τέλος των εχθροπραξιών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments