Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μεταβαίνει στη Λετονία – Θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μεταβαίνει στη Λετονία – Θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Στη Λετονία θα βρίσκεται τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη Λετονία θα βρίσκεται τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.Ο κ. Μητσοτάκης, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στη Λετονία, θα έχει στις 15:00 συνάντηση στη Ρίγα με τον πρωθυπουργό της Λετονίας Krišjānis Kariņš και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών στον Τύπο.

Στις 16:45, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής της Λετονίας Edvards Smiltēns.

Παρουσίαση της εφαρμογής Gov.gr Wallet για το ψηφιακό δίπλωμα και την ψηφιακή ταυτότητααπό τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη μαζί με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο και Μεταφορών, Κώστα ΚαραμανλήΠαρών στην εκδήλωση ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Αρχίζει η κρίσιμη εβδομάδα για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα της ημερήσιας διάταξης της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους θα είναι η Σουηδία. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν η Τουρκία θα εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας, αλλά εξακολουθεί να δίνεται μια ευκαιρία στη διπλωματία, έστω την «δωδεκάτη ώρα».

Ιδιαίτερα, μια κρίσιμη εβδομάδα ξεκινά αύριο σε ό,τι αφορά την διεύρυνση του ΝΑΤΟ, η οποία ήρθε στο προσκήνιο με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τη συμμετοχή της Σουηδίας στη συμμαχία.

Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία θα διεξαχθεί στις 11-12 Ιουλίου στο Βίλνιους, την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, θα είναι σημαντική για να καθοριστεί εάν η συμμετοχή της σκανδιναβικής χώρας θα πραγματοποιηθεί αυτό το καλοκαίρι.

Εκτός από την ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία, οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, η υποστήριξη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και σε αυτό το πλαίσιο, οι αποστολές όπλων και πυρομαχικών και η πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ βρίσκονται επίσης στο τραπέζι της συνόδου κορυφής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments