Global News

CNBC: Μπάιντεν και Γέλεν πιστεύουν σε σχέσεις ευημερίας με την Κίνα

CNBC: Μπάιντεν και Γέλεν πιστεύουν σε σχέσεις ευημερίας με την Κίνα

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Η επίσκεψη του Υπουργού Οικονομικών και τα πρόσφατα λόγια του προέδρου Τζο Μπάιντεν δείχνουν μια συνύπαρξη που διατηρεί την αρμονία, παρά τις διαφορές μεταξύ των δύο εθνών.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν  είπε ότι είναι πεπεισμένος ότι «υπάρχει τρόπος» να δημιουργηθεί μια εργασιακή σχέση με την Κίνα που να ωφελεί και τα δύο έθνη, τα οποία προσπάθησαν να έρθουν πιο κοντά τους τελευταίους μήνες.   «Νομίζω ότι υπάρχει τρόπος να επιλυθεί, να δημιουργηθεί μια εργασιακή σχέση με την Κίνα που ωφελεί και αυτούς και εμάς», είπε ο πρόεδρος σε συνέντευξή του που έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή και μεταδόθηκε εξ ολοκλήρου αυτήν την Κυριακή. Ο Μπάιντεν διαβεβαίωσε ότι, αν και γνωρίζει ότι ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θέλει να αντικαταστήσει τις ΗΠΑ ως τη χώρα με τη μεγαλύτερη οικονομία και στρατιωτική ικανότητα στον κόσμο, και τα δύο έθνη μπορούν να έχουν καλές σχέσεις. Επιπλέον, διαβεβαίωσε ότι η ασιατική χώρα «αλλάζει αυτή τη στιγμή» και ότι αν και έχει «τεράστια χωρητικότητα», έχει και «τεράστια προβλήματα».

Η συνέντευξη του Μπάιντεν έλαβε χώρα κατά την επίσκεψη της υπουργού Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν στο Πεκίνο,   μια τετραήμερη επίσκεψη κατά την οποία η Γέλεν πραγματοποίησε συναντήσεις υψηλού επιπέδου για τη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών, ειδικά στον οικονομικό  τομέα. Η Γέλεν συναντήθηκε με τους κύριους υπεύθυνους χάραξης της οικονομικής πολιτικής της ασιατικής χώρας. Σε όλες τις επαφές, που χαρακτηρίστηκαν και από τις δύο χώρες ως «ειλικρινείς και παραγωγικές», οι δύο πλευρές τόνισαν την ανάγκη «να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις» και να προσπαθήσουν να κατευθύνουν την κακοποιημένη σχέση τους, με την οποία ζήτησαν τη συνέχιση της διατήρησης «διαλόγου και ανταλλαγών», εάν καλώς Τόσο η Γέλεν όσο και οι Κινέζοι αξιωματούχοι

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments