Πολιτική

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σύσκεψη στο Μαξίμου και παρέμβαση της κυβέρνησης

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σύσκεψη στο Μαξίμου και παρέμβαση της κυβέρνησης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Το δυσβάσταχτο κόστος των μετακινήσεων με πλοίο για τους πολίτες ενεργοποίησε την κυβέρνηση που αποφασίζει παρεμβάσεις και καλεί για εξηγήσεις τους εκπροσώπους των εταιρειών.

Οι αδικαιολόγητα υψηλές τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, φέρνουν κυβερνητική παρέμβαση για το θέμα. Το γεγονός ότι παρά τις μειώσεις στα καύσιμα, που κατά την περσινή περίοδο δικαιολογούσαν την αύξηση των τιμών στα ναύλα, δεν έχουν υπάρξει ανάλογες μειώσεις σε όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν με πλοία σε νησιωτικούς προορισμούς, οδηγεί την κυβέρνηση στο να ζητήσει εξηγήσεις από τους εκπροσώπους των ναυτιλιακών εταιριών.

Είναι ενδεικτικό πως το κόστος των καυσίμων έχει μειωθεί φέτος κατά 45,5%, όμως, οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια παραμένουν αστρονομικές. Οι επιβάτες καλούνται να πληρώσουν ακόμα και έναν μισθό για να πάνε διακοπές στα ελληνικά νησιά, με τον «πονοκέφαλο» να γίνεται αφόρητος ενόψει διακοπών. Ειδικότερα αν πρόκειται και για μία πολυμελή οικογένεια, τότε το κόστος εκτινάσσεται στα ύψη. Με αυτά τα δεδομένα, η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει σε άμεσες παρεμβάσεις έτσι ώστε να λυθεί το ζήτημα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το πρωί της Τρίτης (11/7) θα υπάρξει ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το ζήτημα των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Σε αυτή θα πάρουν μέρος οι τρεις στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, Άκης Σκέρτσος, Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος, όπως και οι αρμόδιοι υπουργοί, Ναυτιλίας και Ανάπτυξης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Κώστας Σκρέκας αντίστοιχα. Επιπλέον, το «παρών» θα δώσουν υφυπουργοί και γενικοί γραμματείας που σχετίζονται με το αντικείμενο.

Μετά από αυτή τη σύσκεψη, αναμένεται να κληθούν στο Μέγαρο Μαξίμου οι εκπρόσωποι των ακτοπλοϊκών εταιρειών, έτσι ώστε να δώσουν τη δική τους σκοπιά για το θέμα. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να σταματήσει φαινόμενα αισχροκέρδειας και να βάλει τέλος στον «βραχνά» των πολιτών που δεν μπορούν, εκ των πραγμάτων, να επισκεφθούν νησιωτικούς προορισμούς λόγω των «τσουχτερών» τιμών. Σε αυτή την περίπτωση, δεν αποκλείεται να επιβληθούν και βαριά πρόστιμα σε εταιρείες που ενδεχομένως να έχουν προχωρήσει σε αισχροκέρδεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, δεν αποκλείεται να υπάρξει και επιδότηση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Αν προχωρήσει αυτό το μέτρο, θα είναι εφάμιλλο των pass που έχουν προηγηθεί σε καύσιμα και αγορές από σούπερ μάρκετ, και οι επιδοτήσεις θα δοθούν με εισοδηματικά κριτήρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments