Πολιτική

Μαρινάκης: Προσερχόμαστε με αυτοπεποίθηση στη συνάντηση με τον Ερντογάν

Μαρινάκης: Προσερχόμαστε με αυτοπεποίθηση στη συνάντηση με τον Ερντογάν

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

«Θα νομοθετηθούν μέτρα μέσα στο καλοκαίρι», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Κυβερνητικός στόχος είναι να αυξάνεται συνεχώς το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών με μόνιμα διαρθρωτικά μέτρα και άμεσες παρεμβάσεις», υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, προσθέτοντας ότι «θα νομοθετηθούν μέτρα που είναι μόνιμες παρεμβάσεις πριν το καλοκαίρι». 

Όπως είπε στον Σκάι, οι αυξήσεις στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων ισοδυναμούν σχεδόν με ένα 1,5 επιπλέον μισθό με έμφαση στις οικογένειες με παιδιά. Μέσω μειώσεων φόρων, που εξαγγέλθηκαν εκ νέου, αυξήσεων μισθών και στον ιδιωτικό τομέα, ο στόχος των 950 ευρώ (κατώτατος) είναι απολύτως ρεαλιστικός, όπως και των 1.500 ευρώ για τον μέσο μισθό. «Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω», υποστήριξε.

Πληθωριστική κρίση

Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, υπάρχει μια εισαγόμενη πληθωριστική κρίση, η κυβέρνηση έχει κάνει πολλές παρεμβάσεις, τις άμεσες όπως το market pass και το καλάθι του νοικοκυριού, το πλαφόν για το μέγιστο περιθώριο κέρδους σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα.  Συγκεκριμένες κινήσεις και μέτρα που σε συνδυασμό τη συνολική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης με τις μειώσεις φόρων, με τις σταδιακές, αλλά σημαντικές αυξήσεις μισθών, μέσα στην προσεχή τετραετία θα αποτελέσουν ανάχωμα σε ένα πολύ μεγάλο κύμα ακρίβειας.

Ο Παύλος Μαρινάκης διευκρίνισε ότι οι έλεγχοι στην εφοδιαστική αλυσίδα γίνονται και θα ενταθούν«Καταφέραμε, παρά τις πολλές κρίσεις και παρά την πληθωριστική κρίση, το μέσο εισόδημα να αυξηθεί… Ειδικά η επέκταση του market pass είναι ένα πολύ σημαντικό μέτρο, γιατί ισοδυναμεί με το μέσο ποσοστό πληθωρισμού τροφίμων των τελευταίων μηνών».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments