Πολιτική

Πέτσας: Εμείς υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας, όσο οι άλλοι ομφαλοσκοπούν ή χάνουν το μέτρο στο μέτρημα

Πέτσας: Εμείς υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας, όσο οι άλλοι ομφαλοσκοπούν ή χάνουν το μέτρο στο μέτρημα

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο

Σε κεντρικά ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας αναφέρθηκε ο κ. Στέλιος Πέτσας

Σε κεντρικά ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας αναφέρθηκε ο κ. Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι Action 24. Ο βουλευτής τόνισε την αντιδιαστολή ανάμεσα στην κυβέρνηση που «ανεβάζει στροφές» ήδη στην παραγωγή έργου και την αντιπολίτευση που αναλώνεται στην άγονη ενδοσκόπηση.

«Προχωράμε άμεσα την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων»

​Αναφερόμενος στο ζήτημα της ψήφου του απόδημου Ελληνισμού, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως «όσο θα αναλώνεται στην εσωστρέφεια ο ΣΥΡΙΖΑ ή όσο θα προσπαθεί να κοστολογήσει τις προτάσεις του το ΠΑΣΟΚ, εμείς στην Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας. Άμεσα προχωρούμε για την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων. Η πρόταση αυτή είχε συγκεντρώσει τις ψήφους 190 βουλευτών από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και την Ελληνική Λύση, όταν είχε κατατεθεί το 2021 και δεν έφθασε τον απαιτούμενο αριθμό των 200 ψήφων.

​Τώρα, αυτά τα τρία κόμματα έχουν πάνω από 200 βουλευτές και ελπίζουμε ότι θα προχωρήσουμε, δίνοντας τη δυνατότητα στους απόδημους Έλληνες να ψηφίσουν από τον τόπο της κατοικίας τους.

Ως προς την εκλογική συμπεριφορά, δεν υπάρχει κάποια διαφορά για τους απόδημους Έλληνες. Το λέω αυτό, διότι υπήρξε και αυτός ο «πολιτικός φόβος» ότι θα υπήρχε κάποια πολύ διαφορετική εκλογική συμπεριφορά των αποδήμων από το υπόλοιπο εκλογικό σώμα. Όμως, όπως αποδείχθηκε τελικά μόνο το ΚΚΕ πήρε κάτι αξιοσημείωτα παραπάνω από το μέσο εκλογικό του ποσοστό στην Επικράτεια».

«Υλοποιούμε άμεσα και τις οικονομικές δεσμεύσεις μας»

​Αναφορικά με την προώθηση του οικονομικού προγράμματος της κυβέρνησης, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε: «Υλοποιούμε άμεσα και τις οικονομικές μας δεσμεύσεις. Το υπουργείο Οικονομικών φέρνει νομοσχέδιο, το οποίο θα έχει αύξηση του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, αύξηση του αφορολογήτου για οικογένειες με παιδιά κ. λπ.

​Ειδικότερα, ως προς τον ιδιωτικό τομέα, αυτός έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τους μισθούς, αρκεί να γίνονται κάποια πράγματα. Ποια είναι αυτά; Να αυξάνεται ο ρυθμός ανάπτυξης με ταχύτερο ρυθμό από τους ανταγωνιστές μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Να συνεχίσουμε να μειώνουμε το μη μισθολογικό κόστος της εργασίας. Και τα νομοθετήματα της κυβέρνησης να κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, όπως για παράδειγμα η αύξηση του κατώτατου μηνιαίου μισθού στα 950 ευρώ.

«Υπάρχουν αρμόδιοι μηχανισμοί για την αισχροκέρδεια»

​Τέλος, ο κ. Στέλιος Πέτσας δήλωσε, σε σχέση με τα ναύλα στην ακτοπλοΐα, ότι η επιμονή σε υψηλές τιμές είναι «ένα φαινόμενο, το οποίο δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Όταν υπάρχει μια εξωτερική πηγή που αυξάνει τις τιμές, όπως εν προκειμένω η ενεργειακή κρίση, χρειάζεται ένα ικανό χρονικό διάστημα για να πέσουν. Αυτό οφείλεται στο ότι η αποκλιμάκωση θέλει χρόνο. Είναι θέμα με το οποίο ασχολούνται κατ’ εξοχήν τα υπουργεία Ναυτιλίας και Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Αυτά τα υπουργεία θα κρίνουν εάν υπάρχει θέμα αισχροκέρδειας. Και υπάρχουν αρμόδιοι μηχανισμοί για να ελέγξουν την αισχροκέρδεια».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments