Ελλάδα

Ηλιόπουλος για ναύλα: Από τον Μάιο έχουμε κάνει μειώσεις

Ηλιόπουλος για ναύλα: Από τον Μάιο έχουμε κάνει μειώσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο

Συνέντευξη παραχώρησε ο κ. Μάριος Ηλιόπουλος, υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης της ακτοπλοϊκής εταιρείας Seajets, στον τηλεοπτικό σταθμό Skai

Αναφερόμενος στην πρόσφατη αύξηση των ναύλων, ο κύριος Μάριος Ηλιόπουλος τόνισε ότι «ο υπουργός κ. Βαρβιτσιώτης προέβη σε δηλώσεις μετά από επαφή με τον ΣΕΕΝ, ο οποίος όμως είναι ακατάλληλος σύνδεσμος και δεν μας εκπροσωπεί.

Εγώ υποστηρίζω πως υπάρχουν εισιτήρια αλλά δεν μπορώ να πω ακριβή ποσοστά, γιατί κάθε εταιρεία έχει διαφορετικά ποσοστά και γιατί είναι διαφορετικά τα μεγέθη των πλοίων. Άλλα πλοία είναι, για παράδειγμα, για 800 άτομα και άλλα πλοία είναι για 1000 ή για 2500 άτομα».

Ερωτηθείς για τις εκπτώσεις, ο κ. Μ. Ηλιόπουλος ανέφερε: «Οι μεγάλες εκπτώσεις για τους κατοίκους, για τους νησιώτες, είναι δικές μας, διότι εμείς έχουμε τεράστια κοινωνική ευαισθησία κυρίως για τα νησιά μας. Δεν θέλω να αναφερθώ στο τι έχει κάνει η Seajets για τα νησιά. Όμως, πριν δυο χρόνια, εμείς σβήσαμε τις πυρκαγιές στη Σάμο και στη Ρόδο. Στείλαμε 40 πυροσβεστικά χωρίς καμία επιβάρυνση για το κράτος. Εμείς χτίσαμε τις 12 εντατικές Covid – 19 στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς». Είναι έργα που δεν έχουμε διαφημίσει και έχουμε κάνει και άλλα πολλά για τα νησιά μας.

Πέρυσι το καύσιμο έφθασε επάνω έως και 200% με 300%. Εμείς έχουμε κόστος καυσίμου περίπου μέχρι 60%. Άρα πρέπει να αυξήσουμε τα εισιτήρια κατά 150% για να «έρθουμε στα ίσια μας». Άρα, γίνεται αντιληπτό ότι αυτή η μεγάλη ανωμαλία του καυσίμου φέρνει ένα μεγάλο τυφώνα.

Φέτος, οι τιμές στα καύσιμα είναι καλύτερες, αλλά τα νούμερα δεν είναι τέτοια που να επιτρέπουν μειώσεις. Παρόλα αυτά, εμείς στους ελληνικούς προορισμούς έχουμε τιμές που είναι 11% – 19% κάτω από πέρυσι και στα οχήματα μέχρι και 30% πιο κάτω από πέρυσι.

Παρά τις μειώσεις αυτές, μας κάλεσε η κυβέρνηση και μας είπε ότι έχει τεράστιο πρόβλημα. Η κυβέρνηση μας ζήτησε στήριξη. Η εταιρεία μας είπε ότι θα δώσει στήριξη, παρά το γεγονός ότι έχουμε μειώσει τις τιμές από τον Μάιο. Έτσι οι μειώσεις φθάνουν προσθετικά μέχρι και 39% υπέρ του επιβάτη.

Εμείς ζούμε και ονειρευόμαστε δίπλα στο Αιγαίο. Αυτό μου δίδαξε ο αείμνηστος πατέρας μου, τον οποίον έχασα πριν από οκτώ μήνες. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Μπορεί να φαίνεται «to good to be true», αλλά είναι η πραγματικότητα. Είμαστε η εταιρεία που είναι πάντα κοντά στις τοπικές κοινωνίες.

Ταυτόχρονα, έχουμε φαινόμενα προβληματικά. Δε μπορεί τράπεζα να προσπαθεί να μονοπωλήσει το Αιγαίο.

Ανακοινώσαμε εκπτώσεις, αφουγκραζόμενοι τη μεγάλη ανησυχία της κυβέρνησης και τη μεγάλη ανησυχία του κόσμου.

Παραπέρα, όταν κάνεις μια αγοραπωλησία εισιτηρίου, είναι σαν να κάνεις συμβόλαιο. Το συμβόλαιο αυτό είναι συγκεκριμένο. Υπήρχαν και υπάρχουν επιβάτες με φθηνότερο ή με ακριβότερο εισιτήριο.

Εισιτήρια υπάρχουν. Και ο κόσμος πρέπει να αντιληφθεί ότι ζούμε σε μία κατάσταση αστάθειας. Για παράδειγμα, τις τελευταίες ημέρες, το πετρέλαιο αυξήθηκε 9% – 10%. Οι μειώσεις που κάναμε διαρκούν από τις 18 Ιουλίου έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

Το κλάμα θα αρχίσει από τον Σεπτέμβριο. Και τούτο, γιατί κλείνουν επιχειρήσεις, ο κόσμος πετιέται στο δρόμο και δεν ξέρω ποια είναι η αντίστοιχη τραπεζική ανησυχία που «κουρεύει» και μοιράζει εκατομμύρια και θέλει να δημιουργήσει μονοπώλιο στο Αιγαίο. Η τράπεζα δεν μπορεί να είναι ακτοπλόος», τόνισε ο κ. Μάριος Ηλιόπουλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments