Διεθνή

Κρεμλίνο: Να εξεταστεί το νομικό καθεστώς της Βάγκνερ

Κρεμλίνο: Να εξεταστεί το νομικό καθεστώς της Βάγκνερ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Το καθεστώς της ρωσικής παραστρατιωτικής ομάδας Wagner πρέπει να «εξεταστεί», δήλωσε το Κρεμλίνο

Το καθεστώς της ρωσικής παραστρατιωτικής ομάδας Wagner πρέπει να «εξεταστεί», δήλωσε το Κρεμλίνο, αφού ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την προηγούμενη ημέρα ότι η εν λόγω παραστρατιωτική ομάδα του Πριγκόζιν δεν έχει νομική βάση.

“Η Βάγκνερ δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει νόμος για ιδιωτικούς στρατιωτικούς οργανισμούς”, είπε ο Ρώσος πρόεδρος τις προάλλες σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Kommersant.

Το καθεστώς εταιρειών όπως η Βάγκνερ είναι «μάλλον περίπλοκο» και πρέπει να εξεταστεί, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέας νομοθεσίας για το καθεστώς των ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών, απάντησε: «Αυτό το ερώτημα τουλάχιστον θα εξεταστεί».

Η αβεβαιότητα περιβάλλει τη μοίρα της Βάγκνερ και του ηγέτη της Γεβγκένι Πριγκοζίν από την ανταρσία του Ιουνίου, όταν η ομάδα πήρε τον έλεγχο μιας νότιας πόλης και προχώρησε στη Μόσχα.

Η Βάγκνερ βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης της μεταφοράς των όπλων της στον τακτικό στρατό, κατά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με το Κρεμλίνο που τερμάτισε την ανταρσία, δήλωσε αυτή την εβδομάδα το υπουργείο Άμυνας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρόσθεσε στη συνέντευξη στην Kommersant ότι πρότεινε στους μισθοφόρους της Βάγκνερ να ενταχθούν στον ρωσικό στρατό, σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πέντε ημέρες μετά την ανταρσία, αλλά ότι πρότεινε να αντικατασταθεί ο Γ. Πριγκόζιν από άλλο διοικητή.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας που τερματίζει την ανταρσία της 23ης και 24ης Ιουνίου, ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν επρόκειτο να εξοριστεί στη Λευκορωσία, στενό σύμμαχο της Ρωσίας. Ωστόσο, δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τις 24 Ιουνίου και η τρέχουσα τοποθεσία του είναι άγνωστη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments