Nέα της αγοράς

O πιο ακριβοπληρωμένος παρουσιαστής του BBC, πρωταγωνιστής σκανδάλου παιδοφιλίας

O πιο ακριβοπληρωμένος παρουσιαστής του BBC, πρωταγωνιστής σκανδάλου παιδοφιλίας
Aπό τα βασικά πρόσωπα του βρετανικού δικτύου επί σειράν ετών ο Χιου Έντουαρντς έχει μιλήσει στο παρελθόν για το πώς αντιμετώπιζε κρίσεις κατάθλιψης για πάνω από δύο δεκαετίες

Aπό τα βασικά πρόσωπα του βρετανικού δικτύου επί σειράν ετών ο Χιου Έντουαρντς έχει μιλήσει στο παρελθόν για το πώς αντιμετώπιζε κρίσεις κατάθλιψης για πάνω από δύο δεκαετίες. Από την παρουσίαση των νυχτερινών ειδήσεων στο BBC μέχρι την ανακοίνωση του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ ήταν ο δημοσιογράφος στον οποίο στρέφονταν οι Βρετανοί όταν ξεσπούσαν κρίσεις. Τώρα, όμως, η Βρετανία βιώνει μια κρίση με αφορμή τον ίδιο, από τη στιγμή που η σύζυγός του τον κατονόμασε ως πρωταγωνιστή του ροζ σκανδάλου, στο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της χώρας», σχολιάζει ο Guardian.

Οι αναφορές από την περασμένη Παρασκευή των βρετανικών ΜΜΕ για έναν παρουσιαστή του BBC που φέρεται να αγόρασε άσεμνες φωτογραφίες νεαρού ατόμου πυροδότησαν μια φρενίτιδα εικασιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ταυτότητά του.

Η σύζυγός του είπε ότι ο Έντουαρντς «έπασχε από σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας» – θέμα στο οποίο έχει συχνά αναφερθεί και ο ίδιος εδώ και πάνω από μια εικοσαετία. Η Βίκυ Φλιντ είπε ότι αποκάλυψε την ταυτότητά του πρωτίστως λόγω ανησυχίας για την ψυχική του υγεία και για την προστασία των παιδιών τους.

Το αγόρι από την Ουαλία, στην αναγνωρισμένη «καρέκλα» του BBC 

Ηλικίας 61 ετών, γιος καθηγητή Ουαλικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Σουάνσι και μιας δασκάλας ο Έντουαρντς γεννήθηκε στο Μπρίτζεντ και σε ηλικία τεσσάρων ετών μετακόμισε με τους γονείς του στο Llangennech. Έφυγε από το πατρικό του για να σπουδάσει Γαλλικά στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, προτού ξεκινήσει την καριέρα του στη δημοσιογραφία.

Ο Έντουαρντς ξεκίνησε την καριέρα του στον ραδιοφωνικό σταθμό Swansea Sound και μετά από ραγδαία εξέλιξη εντάχθηκε ως εκπαιδευόμενος στο δυναμικό του BBC το 1984. Έγινε κοινοβουλευτικός συντάκτης μέσα σε δύο χρόνια και για πάνω από μια δεκαετία έκανε ρεπορτάζ στο Ουέστμινστερ.

Ο Έντουαρντς εξελίχθηκε σταδιακά σε έναν από τους δημοφιλέστερους και εγκυρότερους παρουσιαστές του BBC παρουσιάζοντας τα κορυφαία ειδησεογραφικά προγράμματα του δικτύου, περιλαμβανομένου του δελτίου ειδήσεων των 18:00 από το 1999 μέχρι το 2003, που είχε την περίοδο εκείνη την υψηλότερη τηλεθέαση στη Βρετανία και εν συνεχεία το βραδινό δελτίο ειδήσεων των 22:00 (News at Ten).

Τα στελέχη του BBC έβλεπαν στο πρόσωπο του Έντουαρντς έναν δημοσιογράφο ικανό να οσφρανθεί τις διαθέσεις της βρετανικής κοινωνίας και τα τελευταία χρόνια ηγήθηκε της κάλυψης θεμάτων που αφορούν τη βασιλική οικογένεια της χώρας, από την ανακοίνωση του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ μέχρι τους γάμους του βασιλιά Καρόλου Γ΄με τη βασίλισσα Καμίλα, του πρίγκιπα Γουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλεντον και του πρίγκιπα Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ καθώς και το διαμαντένιο και πλατινένιο ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ το 2012 και το 2022 αντίστοιχα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments