Global News

Associated Press: Πεκίνο: Οι ΗΠΑ πρέπει να συνεργαστούν με την Κίνα

Associated Press: Πεκίνο: Οι ΗΠΑ πρέπει να συνεργαστούν με την  Κίνα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας προέτρεψε τις ΗΠΑ να μην ανακατευτούν στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας και να σταματήσουν να επιτίθενται στη χώρα του στον τομέα της οικονομίας, του εμπορίου ή της τεχνολογίας, καθώς και μέσω «παράνομων κυρώσεων».

Ο επικεφαλής της διπλωματίας του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, Ουάνγκ Γι, απηύθυνε έκκληση στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν να «συνεργαστεί με την Κίνα» για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με όσα ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών του Πεκίνου.  Οι ανώτατοι διπλωματικοί αξιωματούχοι των δύο δυνάμεων συναντήθηκαν την Πέμπτη για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα στη σύνοδο κορυφής της Ένωσης Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN).

 Οι Ηνωμένες Πολιτείες «πρέπει να υιοθετήσουν μια ορθολογική και ρεαλιστική προσέγγιση, να εργαστούν με την Κίνα προς την ίδια κατεύθυνση», είπε ο Γι στον Μπλίνκεν.

«Ο Γουάνγκ τόνισε τη σταθερή στάση της Κίνας στο ζήτημα της Ταϊβάν και προέτρεψε τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποφύγουν τη σκόπιμη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας», πρόσθεσε το υπουργείο. Προέτρεψε επίσης την Ουάσιγκτον «να σταματήσει να περιορίζει την Κίνα στην οικονομία, το εμπόριο, την επιστήμη και την τεχνολογία και να άρει τις παράνομες και αδικαιολόγητες κυρώσεις κατά της Κίνας». Τα τελευταία χρόνια, οι διαφωνίες μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου έχουν πολλαπλασιαστεί για ζητήματα όπως το καθεστώς της Ταϊβάν, η εγγύτητα της Κίνας με τη Ρωσία, το εμπόριο ή η τεχνολογική πρόοδος σε βασικούς τομείς όπως οι ημιαγωγοί.

Ωστόσο, οι ηγέτες και των δύο χωρών έχουν πολλαπλασιάσει τις συναντήσεις υψηλού επιπέδου τις τελευταίες εβδομάδες για να προσπαθήσουν να αμβλύνουν τις εντάσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments