Πολιτική

Πέτσας: Μεγάλη επιτυχία Μητσοτάκη στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Πέτσας: Μεγάλη επιτυχία Μητσοτάκη στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε σήμερα το πρωί ο κ. Στέλιος Πέτσας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε σήμερα το πρωί ο κ. Στέλιος Πέτσας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

​Αναφερόμενος στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι «το γεγονός ότι υπήρξε μια ανταπόκριση από τα υπουργεία για να μπει φρένο σε αυτήν την κατάσταση είναι ένα θετικό γεγονός. Το αν υπάρχει όφελος για το μέσο νοικοκυριό θα αποτυπωθεί πολύ γρήγορα. Ήδη υπάρχει μια πρόσθετη κινητικότητα εξόδου. Οι ναυτιλιακές εταιρείες είναι ευαίσθητες στις αλλαγές των ενεργειακών τιμών και αυτό ίσως να κράτησε ψηλά τις τιμές, αλλά για μένα αυτό δεν είναι επαρκής εξήγηση. Οι εταιρείες αυτές έχουν ανθρώπους που αμείβονται καλά για να προβλέπουν. Θα περίμενε καλοπροαίρετα κάποιος καλύτερη ανταπόκριση από παράγοντες της αγοράς μετά από τόσα χρόνια κρίσεων και τη στιγμή κατά την οποία είμαστε έτοιμοι να βγούμε στο ξέφωτο. Πρέπει η δημόσια παρέμβαση για τα ναύλα να αποτυπωθεί γρήγορα, γιατί είμαστε στα μέσα Ιουλίου, στην καρδιά του καλοκαιριού».

Ερωτώμενος για ζητήματα που αφορούν μετεκλογικά συμπεριφορές υπουργών, ο κύριος Στέλιος Πέτσας υποστήριξε: «Μετά τις εκλογές οι υπουργοί προσπαθούν να ξεδιπλώσουν την ατζέντα τους. Σημασία ξεχωριστή έχει ότι ο πρωθυπουργός έχει απόλυτη γνώση της ατζέντας κάθε υπουργείου και προσωπικά, κρατώ την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού. Και ως προς την πανεπιστημιακή αστυνομία, εγώ δεν άκουσα πουθενά ότι καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία και ότι θα εξακολουθήσει να υφίσταται. Αν συγκρίνουμε πώς είναι σήμερα τα πανεπιστήμιά μας με την εικόνα που είχαν το 2019, θα διαπιστώσουμε ότι πρόκειται για τη νύχτα με την ημέρα. Σημασία έχει να υπάρχει έγκαιρη παρέμβαση, έτσι ώστε να συντονίζεται άμεσα και αποτελεσματικά το κυβερνητικό σχήμα».

​Αναφορικά με το ενδεχόμενο να επανέλθει στην Κυβέρνηση ο Σύριζα, ο κ. Στέλιος Πέτσας παρατήρησε ότι «Έχουμε ένα τέλος εποχής για τον Σύριζα, ο οποίος στρέφεται προς τα αριστερά, όχι προς το Κέντρο. Οι ίδιοι οι διεκδικητές της προεδρίας μιλούν για στροφή του κόμματος στα αριστερά. Θεωρώ πως με αυτές τις απόψεις ο Σύριζα έπαψε να είναι κόμμα εξουσίας».

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Σ. Πέτσας τόνισε πως «οι πρόσφατες εξελίξεις συνιστούν μια καλή αρχή για τη Νέα Δημοκρατία αλλά και για όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Θα είναι μια μεγάλη νίκη για την ελληνική διπλωματία εάν η Τουρκία δεχθεί να επιλύσουμε τις διαφορές μας με βάση τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Στην παρούσα φάση εργαζόμαστε επάνω στους τρεις άξονες των σχέσεων με τη γειτονική χώρα, δηλαδή πολιτικός διάλογος, μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και «θετική ατζέντα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments