Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Συμπληρώνεται το παζλ της διαδοχής

ΣΥΡΙΖΑ: Συμπληρώνεται το παζλ της διαδοχής

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προαναγγέλλει ότι θα επιμείνει στη διεκδίκηση της προεδρίας, ενώ ο Νίκος Καρανίκας κάνει την πρώτη επίθεση και ανοίγει πυρ κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών με ανάρτησή του στο Facebook, με το σκεπτικό ότι «λειτούργησε ως δογματικός φοροεισπράκτορας-κρατιστής»

Η πιο κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στη «μετά Τσίπρα εποχή» διεξάγεται το Σαββατοκύριακο. Oι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκινήσουν από το Σάββατο στις 10.30 το πρωί στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens (Μεγάλου Αλεξάνδρου 2).

Ήδη, δύο πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος, η Έφη Αχτσιόγλου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, έχουν «μπει» και επίσημα στον «χορό» της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα. Το Σάββατο αναμένεται να ανακοινώσει τη δική του υποψηφιότητα και ο Νίκος Παππάς, ο οποίος «κάρφωσε» εμμέσως την Εφη Αχτσιόγλου, λέγοντας πως θα ήταν «λάθος η επιστροφή στη φωλιά της ριζοσπαστικής Αριστεράς», και ίσως και ο Παύλος Πολάκης.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προαναγγέλλει ότι θα επιμείνει στη διεκδίκηση της προεδρίας, ενώ ο Νίκος Καρανίκας κάνει την πρώτη επίθεση και ανοίγει πυρ κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών με ανάρτησή του στο Facebook, με το σκεπτικό ότι «λειτούργησε ως δογματικός φοροεισπράκτορας-κρατιστής».

Λίγες ώρες αργότερα, ο Παύλος Πολάκης δημοσίευσε μια καυστική ανάρτηση στην οποία  φωτογραφήθηκε  ο Τσακαλώτος. Υπενθυμίζοντας τη (φαινομενικά άσχετη) δικαστική μάχη που έδωσε το υπουργείο Υγείας "για να διώξει 77 εργολάβους από το νοσοκομείο", σχολίασε: «Είδα αυτό και συγκινήθηκα. Γιατί αυτά μετράνε πιο πολύ απ όλα. Να αλλάζεις τη ζωη των σκληρά εργαζομενων, των από κάτω, προς το καλύτερο. Με απόφαση, επιμονή και σύγκρουση με τη διαπλοκή.

Να σου ρίχνει το ΣΤΕ τον πρώτο νόμο και να ΞΑΝΑΝΟΜΟΘΕΤΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ και να φεύγουν οι εργολάβοι από 77 νοσοκομεία! Όχι με θολούρες, με δηθενιες και υποτιθέμενη αστική αυτοπεποίθηση κάνοντας ευθεία αναφορά σε φράση του ίδιου του Ευκλείδη Τσακαλώτου, που είχε πει σε συνέντευξή του το 2022, για το αν τον επηρέασε η αίγλη της εξουσίας: «Με επηρέασε λιγότερο από άλλους. Δεν σημαίνει ότι είμαι καλύτερος άνθρωπος, αλλά αν έχεις πάει σε ένα σχολείο που ιδρύθηκε το 1500, σε ένα κολέγιο στην Οξφόρδη που ιδρύθηκε το 1341 δεν έχεις ανασφάλεια. Έχεις μια αστική αυτοπεποίθηση. Δεν το λέω με υπεροψία. Το αντίθετο. Η Αριστερά θα ήθελε όλοι οι άνθρωποι να έχουν αυτοπεποίθηση και τα εφόδια για να την αποκτήσουν».

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να έχει δηλώσει ότι… όλοι τους είναι παιδιά του, πως δεν θα πάρει δηλαδή θέση στη διαδοχή, αλλά αυτό φαίνεται πως δεν ισχύει για την αδερφή του,  Ζανέτ Τσίπρα , η οποία προχώρησε σε μία έμμεση τοποθέτηση.  «Θέλει, πρέπει (άποψη εκφράζω και ίσως να κάνω λάθος) καθαρές θέσεις…και με τις καθαρές θέσεις ο καθένας μας να αποφασίσει….Αυτά τα λίγο έτσι και λίγο γιουβέτσι…δεν βοηθάμε… αυτό και μόνο….» έγραψε κάτω από σχόλιο χρήστη στην ανάρτησή της στην οποία αναρωτιώταν τι σημαίνει το «με τους πολλούς» της Έφης Αχτσιόγλου.

Υπενθυμίζεται ότι των δύο παρεμβάσεων, αλλά και της υποψηφιότητας Τσακαλώτου, είχε προηγηθεί επίθεση του Νίκου Καρανίκα κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών. «Οι υπουργοί μας Τσακαλώτος και Χουλιαράκης έκαναν το ανάλογο με αυτό που έκαναν οι αντίπαλοι μας, οι κακοί Αστοί με την υπερσυσσώρευση που δημιούργησε την γνωστή κρίση της δεκαετίας, αλλά οι κατά τ άλλα αριστεροί το έκαναν προς όφελος του Κράτους- τραπεζών και αυτό όπως ξέρουμε και είδαμε δεν σημαίνει ότι είναι πάντα προς όφελος του εργαζομένου λαού – της Αγοράς» ανέφερε ο Νίκος Καρανίκας σε ανάρτησή του.

Και για όσους δεν κατάλαβαν προσέθεσε: «Οι συγκεκριμένοι υπουργοί μας έπραξαν ως δογματικοί φοροεισπράκτορες κρατιστές και δεν ενδιαφέρθηκαν για την ανάπτυξη και το επιχειρείν καθώς θεωρούν μάλλον την ανάπτυξη και το επιχειρείν εχθρό του σοσιαλισμού και προτιμούν η ανάπτυξη να είναι στα χέρια των αστών και των αποφοίτων του Harvard που έχουν την αυτοπεποίθηση των πλουσίων».

Σε κάθε περίπτωση, η ουσία είναι πως η αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει. Αυτό που απομένει είναι να ανοίξουν τα χαρτιά τους ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης, εκτός και αν προκύψει και άλλη υποψηφιότητα-έκπληξη στην πορεία προς τις εσωκομματικές κάλπες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments