Ελλάδα

Ολονύχτια μάχη για να ελεγχθούν τα μέτωπα της φωτιάς σε Δερβενοχώρια, Λουτράκι, Μάνδρα

Ολονύχτια μάχη για να ελεγχθούν τα μέτωπα της φωτιάς σε Δερβενοχώρια, Λουτράκι, Μάνδρα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ανακλήθηκαν όλες οι άδειες του πυροσβεστικού Σώματος – Εκκενώθηκαν οικισμοί

Δεύτερη νύχτα του πύρινου εφιάλτη για την Αττική και στη Βοιωτία. Πυροσβέστες, κάτοικοι και εθελοντές με κάθε μέσο, κάθε τρόπο προσπαθούν να σώσουν ζωές και περιουσίες. Με αεροπλάνα, μάνικες, κλαδιά, ακόμη και λάστιχα ποτίσματος παλεύουν γι’ αυτή την τελευταία ανάσα που δεν μπορούν να πάρουν από τους καπνούς όσο έχουν απέναντί τους τις φλόγες.

Λουτράκι και Δερβενοχώρια παραδόθηκαν για δεύτερη ημέρα στην πύρινη μανία καθώς είχαμε συνεχείς αναζωπυρώσεις. Ταυτόχρονα το μέτωπο της Μάνδρας αυξήθηκε λόγω των δυνατών ανέμων στην περιοχή, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους δήμους να μοιράζονται και να παλεύουν με κάθε τρόπο να σβήσουν τις πυρκαγιές.

Το γεγονός ότι έπεσαν οι άνεμοι αλλά και ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα, συνέβαλε ώστε να είναι καλύτερη η εικόνα λίγο πριν πέσει η νύχτα.

Αναζωπύρωση στο Λουτράκι

Στο Λουτράκι οι πυροσβέστες δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες προκειμένου να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο σε ασφαλή απόσταση από τα διυλιστήρια. Η φωτιά, που ξεκίνησε από την Καλλιθέα Λουτρακίου, προχώρησε με μεγάλη ταχύτητα προς την παραλία, ενώ οι ισχυροί άνεμοι και η ξηρασία προκαλούσαν συνεχείς αναζωπυρώσεις και νέες εστίες.

Η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνεται στη διατήρηση του πύρινου μετώπου στην κορυφογραμμή, σε απόσταση μεγαλύτερη του ενός χιλιομέτρου από τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Νωρίτερα, το μέτωπο έδειξε να πλησιάζει επικίνδυνα τα διυλιστήρια, προκαλώντας τη μέγιστη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων στο σημείο. Με την παρέμβαση, ωστόσο, των επίγειων δυνάμεων, αλλά και των εναέριων μέσων, η πορεία του πύρινου μετώπου ανακόπηκε και περιορίστηκε σε ικανή απόσταση από τις εγκαταστάσεις, εξασφαλίζοντας την ασφάλειά τους.

Συναγερμός και εκκένωση στον οικισμό Γλυκιά Ζωή

Ήχησε το 112 λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα για την απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Γλυκιά Ζωή με κατεύθυνση προς τους Αγίους Θεοδώρους. Ο οικισμός βρίσκεται δίπλα από τα διυλιστήρια της Motor Oil. Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το μέτωπο που κατευθυνόταν προς τα διυλιστήρια περιορίστηκε και ο κίνδυνος για τις εγκαταστάσεις μειώθηκε σημαντικά.

Παράλληλα, 112 ήχησε και για τους οικισμούς Λουτρόπυργος, Άνω Βλυχάδα, Όθωνα και Ευταξία, ζητώντας από τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς Ελευσίνα.

 Λουτράκι και  Δερβενοχώρια τα πιο δύσκολα μέτωπα των πυρκαγιών

Περισσότερες από 70 πυρκαγιές σημειώθηκαν σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα, με την πυροσβεστική να δίνει μάχη με τις φλόγες για 2ο 24ωρο.

«Μας ανησυχήσουν στο Λουτράκι και στα Δερβενοχώρια, αυτά είναι τα πιο δύσκολα μέτωπα. Ο αέρας δεν έχει πέσει για να μας βοηθήσει λίγο και το κυριότερο είναι ότι οι επίγειες δυνάμεις που από το πρωί επιχειρούν, έχουν κουραστεί», είπε, μιλώντας στο MEGA ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας πυροσβεστών, Δημήτρης Σταθόπουλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments