Πολιτική

Πέτσας: Έχουμε 36% αύξηση στα αντιπυρικά κονδύλια

Πέτσας: Έχουμε 36% αύξηση στα αντιπυρικά κονδύλια

Πηγή Φωτογραφίας: preveza news.gr

Συνέντευξη παραχώρησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιος Πέτσας

Συνέντευξη παραχώρησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιος Πέτσας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και στους δημοσιογράφους κ. κ. Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός κ. Πέτσας ρωτήθηκε σχετικά με το ύψος και τον τρόπο χρήσης των κονδυλίων του υπουργείου Εσωτερικών για τη δασοπυρόσβεση.

​Σύμφωνα με τον κ. Στέλιο Πέτσα, «φέτος δόθηκαν 25 εκατομμύρια ευρώ σε δήμους και σε συνδέσμους δήμων για την αντιπυρική περίοδο, τον Μάρτιο. Μέχρι τη στιγμή της ανάληψης των υπουργικών μου καθηκόντων το ποσό αυτό ήταν 18,4 εκατομμύρια ευρώ. Η αύξηση είναι της τάξεως του 36%.

Ενδεικτικά, στον Δήμο Λαυρεωτικής δόθηκαν 180.000 ευρώ, ενώ δίδονταν 89.000 ευρώ. Στον σύνδεσμο Λαυρεωτικής δόθηκαν 250.000 ευρώ, ενώ δίδονταν 150.000 ευρώ. Είναι αναμφίβολα σημαντική η αύξηση των κονδυλίων.

Πέρυσι, κάναμε απολογισμό των έκτακτων χρημάτων που δώσαμε για την πτητική κινητοποίηση. Τι δόθηκε για καθαρισμό, τι δόθηκε για προσωπικό, υδροφόρες κλπ.

Τα χρήματα πρέπει να δίνονται εκεί όπου πρέπει. Υπάρχει μια τάση στην αυτοδιοίκηση να δίνονται περισσότερα χρήματα για εποχικό προσωπικό. Η δική μας κατεύθυνση, και αυτό αποτυπωνόταν και στις δικές μου αποφάσεις, είναι να υπάρχουν διάφορες κατηγορίες (εθελοντές, καθαρισμοί, μηχανήματα κλπ.) και όχι μόνο εποχικού προσωπικού. Είμαστε σε μια συνεννόηση και με την ΚΕΔΕ και με την Πολιτική Προστασία, ώστε αυτό να γίνει κάπως πιο υποχρεωτικό και έτσι, να δώσουμε περισσότερο βάρος στην πρόληψη.

Οι πολίτες πρέπει να κάνουν καθαρισμούς των ιδιόκτητων οικοπέδων και να αποφεύγουν την καύσιμη ύλη στα σπίτια και στις αυλές ή τις μάντρες των οικοπέδων τους. Κάνω έκκληση σε όλους, καθώς οι καιρικές συνθήκες και ο καύσωνας δεν θα είναι σύμμαχός μας τις επόμενες ημέρες.

Έχουμε μπροστά μας πέντε ημέρες πολύ δύσκολες. Μέχρι την Κυριακή, θα έχουμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και υψηλούς ανέμους. Να αποφύγουμε οιαδήποτε ενέργεια, η οποία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις κατοικίες και, βέβαια, τον φυσικό μας πλούτο».

Αναφερόμενος στα πτητικά μέσα, ο κύριος Στέλιος Πέτσας τόνισε: «Διαθέτουμε 89 εναέρια μέσα εφέτος από 61, που είχαμε πριν από τέσσερα χρόνια. Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια. Έχουμε αυξήσει το στόλο. Από εκεί και πέρα, το επιχειρησιακό σχέδιο πρέπει να εκτελείται και νομίζω χθες οι κάτοικοι διαπίστωσαν ότι υπήρχε πολύ μεγάλη δύναμη επί του πεδίου, από την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, την Πολιτική Προστασία των Δήμων, τους Εθελοντές. Και αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους επιχείρησαν αλλά και στους κατοίκους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments