Global News

Independent: Ο πλανήτης πρέπει να προετοιμάζεται για εντονότερους καύσωνες

Independent: Ο πλανήτης πρέπει να προετοιμάζεται για εντονότερους καύσωνες

Πηγή Φωτογραφίας: Daily Mail

Η Κίνα έφτασε σε θερμοκρασία ρεκόρ στους 52,2ºC, ενώ η Ιταλία ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τις υψηλότερες θερμοκρασίες στην ιστορία της.

Σε μια εποχή που αρκετές περιοχές του βόρειου ημισφαιρίου αντιμετωπίζουν υψηλές θερμοκρασίες που έχουν προκαλέσει πυρκαγιές και απειλούν την υγεία του πληθυσμού, ο ΟΗΕ προειδοποίησε ότι ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για πιο έντονο καύσωνα. «Καταστάσεις σαν κι αυτές θα συνεχίσουν να αυξάνονται σε ένταση και ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για πιο έντονο καύσωνα», είπε σε δημοσιογράφους στη Γενεύη ο John Nairn, ειδικός του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO) για την ακραία ζέστη.

«Το πρόσφατα δηλωμένο φαινόμενο Ελ Νίνιο θα ενισχύσει μόνο τη συχνότητα και την ένταση των ακραίων καυσώνων», είπε. Συνεχίστηκε σήμερα η ζέστη που πλήττει το βόρειο ημισφαίριο με ενεργές πυρκαγιές σε Ελλάδα και ΗΠΑ και πιθανό ρεκόρ θερμοκρασίας για την ευρωπαϊκή ήπειρο στα ιταλικά νησιά Σαρδηνία και Σικελία. Οι υγειονομικές αρχές έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις για τη ζέστη στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και την Ασία και υπενθυμίζουν ότι είναι απαραίτητο να ενυδατωθείτε και να προστατευτείτε από τον ήλιο, σε μια νέα απεικόνιση των άμεσων επιπτώσεων της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Από αυτή τη Δευτέρα (17.07.2023) οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές του βόρειου ημισφαιρίου, με πολυάριθμες πυρκαγιές που προκάλεσαν την εκκένωση εκατοντάδων ανθρώπων στην Ελλάδα και ζέστη ρεκόρ τον Ιούλιο στην Κίνα στους 52,2 βαθμούς Κελσίου.

Περίπου 80 χιλιόμετρα από την Αθήνα, κοντά στην παραλιακή πόλη του Λουτρακίου, οι ελληνικές αρχές εκκένωσαν 1.200 παιδιά από καλοκαιρινές κατασκηνώσεις που απειλούνταν από πυρκαγιές. Στην Ευρώπη, η αύξηση της θερμοκρασίας της θερμοκρασίας εξελίσσεται δύο φορές ταχύτερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο, σύμφωνα με τους ειδικούς. Η Ιταλία ετοιμάζεται, για παράδειγμα, να αντιμετωπίσει τις υψηλότερες θερμοκρασίες στην ιστορία της. Τα νησιά Σικελία και Σαρδηνία αναμένεται να φτάσουν τους 48 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος. Στη Ρώμη αναμένονται 42°C την Τρίτη, απόλυτο ρεκόρ για την πρωτεύουσα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments