Διεθνή

Πούτιν: Η Δύση είναι υπεύθυνη για τον πόλεμο

Πούτιν: Η Δύση είναι υπεύθυνη για τον πόλεμο

Πηγή Φωτογραφίας: skai.gr

«Τις φλόγες του πολέμου» τροφοδοτεί η Δύση, αυτή είναι υπεύθυνη για τις εχθροπραξίες, υποστηρίζοντας την Ουκρανία στη σύγκρουσή της με τη Ρωσία, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν

«Τις φλόγες του πολέμου» τροφοδοτεί η Δύση, αυτή είναι υπεύθυνη για τις εχθροπραξίες, υποστηρίζοντας την Ουκρανία στη σύγκρουσή της με τη Ρωσία, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν. Όπως συμπλήρωσε, τα δυτικά όπλα που χορηγούνται στην Ουκρανία «καίγονται καλά» στο πεδίο της μάχης.

Οι δηλώσεις του Πούτιν μεταδόθηκαν από την τηλεόραση κατά την έναρξη διαδικτυακής συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικαλούμενο τα Reuters και AFP.

Ακόμη, ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε την Πολωνία ότι έχει εδαφικές φιλοδοξίες στην πρώην Σοβιετική Ένωση, και είπε πως οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της στενής συμμάχου της Ρωσίας, της Λευκορωσίας, θα θεωρηθεί επίθεση εναντίον της Ρωσίας.

Η Μόσχα θα αντιδράσει σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της Λευκορωσίας «με όλα τα μέσα στη διάθεσή μας», είπε ο Πούτιν.

Οι δηλώσεις του Πούτιν έρχονται λίγες ώρες αφότου η Πολωνία ανακοίνωσε απόφαση να μετακινήσει περισσότερες στρατιωτικές μονάδες στο ανατολικό τμήμα της χώρας, επικαλούμενη την παρουσία της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner στη Λευκορωσία.

«Το δυτικό τμήμα της Πολωνίας είναι δώρο του Στάλιν στην Πολωνία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας «η Πολωνία το ξέχασε, θα τους το θυμίσουμε».

Οι δηλώσεις του Πούτιν προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Αντόν Γκερασένκο, συμβούλου της ουκρανικής κυβέρνησης, ο οποίος σχολίασε στο Twitter ότι ο Ρώσος πρόεδρος «φαίνεται να έχει ξεχάσει τι είχε κάνει προηγουμένως ο Στάλιν στην Πολωνία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments