Ελλάδα

Νυχτερινές εικόνες αποκάλυψης από την κόλαση φωτιάς στο Αίγιο

Νυχτερινές εικόνες αποκάλυψης από την κόλαση φωτιάς στο Αίγιο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Εκκενώνεται το χωριό Τράπεζα - Δύσκολη προβλέπεται η νύχτα για τους κατοίκους της περιοχής

Δύσκολη νύχτα θα περάσουν απόψε οι κάτοικοι στα Δερβενάκια Αχαΐας – στην περιοχή του Αιγίου -καθώς από νωρίς το απόγευμα μαίνεται ανεξέλεγκτη στο δάσος πάνω από την Εθνική οδό μεγάλη πυρκαγιά.

Αυτή την ώρα εκκενώνεται το χωριό Τράπεζα και οι κατοικοι χτυπάνε την καμπάνα τςη εκκλησίας για να ειδοποιήσουν όλους τους χωριανούς να φύγουν.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, στο μέτωπο επιχειρούν 35 οχήματα 99 πυροσβέστες και πεζοπόρα τμήματα μαζί με τρεις ομάδες της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (δασοκομάντος).

Λίγο μετά τις 19:30 στάλθηκε μήνυμα από το 112 για την εκκένωση του οικισμού Κάστρο προς Καθολικό ενώ, όπως είπε στον Σκάι 100,3 ο αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας Χαράλαμπος Μπονάνος, η φωτιά κινείται προς Αγία Ειρήνη και Ζαχλωρίτικα

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ, Χρήστο Στρατουλάκο, η φωτιά καίει παρθένο δάσος σε δύσβατη περιοχή και έχει ήδη μπει στο φαράγγι του Βουραϊκού. Ωστόσο, οι άνεμοι στην περιοχή αλλάζουν συνεχώς φορά, με τις δυνάμεις να δίνουν μάχη προκειμένου να μην περάσει την εθνική.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments