Ελλάδα

Πάτρα: Ένας νεκρός, πολλοί τραυματίες – Ψάχνουν για επιζώντες

Πάτρα: Ένας νεκρός, πολλοί τραυματίες – Ψάχνουν για επιζώντες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο για αρκετούς εγκλωβισμένους κάτω από τη γέφυρα ενώ τραυματίες έχουν διακομισθεί σε νοσοκομεία της Πάτρας

Τραγωδία εκτυλίσσεται στην Πάτρα με την κατάρρευση γέφυρας που είχε ως αποτέλεσμα έναν επιβεβαιωμένο νεκρό και τουλάχιστον 12 τραυματίες, ενώ ο αριθμός των θυμάτων, σύμφωνα με μαρτυρίες αναμένεται να αυξηθεί.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο έχει στηθεί γιγάντια επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν δεκάδες πυροσβέστες, η 6η ΕΜΑΚ, ασθενοφόρα καθώς και μεγάλη δύναμη της Αστυνομίας που προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας στους γύρω δρόμους. Παράλληλα και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι συνδράμουν στην επιχείρηση εντοπισμού για επιζώντες κάτω από τα ερείπια.

Ήδη με εντολή του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ σε εφημερία, εκτός του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» μπαίνει και το νοσοκομείο του Ρίου για τη μεταφορά τραυματιών.

Οι εικόνες που μεταδίδονται από το σημείο είναι συγκλονιστικές, καθώς στο σημείο βρίσκονται συγγενείς των ατόμων που βρίσκονταν κάτω από τη γέφυρα και ψάχνουν για τους δικούς τους ανθρώπους εναγωνίως, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν λόγο και για έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Γερανοφόρο όχημα μετέβη προκειμένου να απομακρύνει το κατασκευαστικό όχημα, το οποίο βρίσκεται στο επάνω τμήμα της γέφυρας, έτσι ώστε να συνεχιστούν οι προσπάθειες εντοπισμού εγκλωβισμένων.

Στο Mega μίλησε ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή γίνεται ένας συντονισμός και με τα μηχανήματα, προκειμένου να προχωρήσει η επιχείρηση καθώς είναι «όγκοι και είναι πάλι θέματα ασφαλείας και οι εργαζόμενοι που δουλεύουν εδώ πρέπει να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να δουλέψει η πυροσβεστική, να είναι ασφαλής ο χώρος».

Παράλληλα τόνισε ότι μετά την επιχείρηση στη γέφυρα πρέπει να εξεταστούν σοβαρά ζητήματα για τις συνθήκες εργασίας στο σημείο: «Αυτή τη στιγμή, Κυριακή, με 40 βαθμούς σε τι συνθήκες δουλεύουν που δεν παίρνονται υπόψιν, εάν τηρήθηκαν όσα πρέπει να τηρηθούν, τι βάρη σηκώνουν και τι όχι και σε τι κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments