Νέα

Beyoncé Vs Taylor: Η “µάχη” των δυο σούπερ-σταρ για την κορυφή έχει επεκταθεί και εκτός σκηνής

Beyoncé Vs Taylor: Η “µάχη” των δυο σούπερ-σταρ για την κορυφή έχει επεκταθεί και εκτός σκηνής

Πηγή Φωτογραφίας: capital.gr

Η Beyoncé και η Taylor Swift –δύο από τις πιο διάσηµες, εµβληµατικές και επιτυχηµένες τραγουδίστριες της γενιάς τους– έχουν γκρεµίσει κάθε εµπόδιο που έχει βρεθεί µπροστά τους.

Φέτος το καλοκαίρι οι δύο πριγκίπισσες της ποπ ξεσηκώνουν πόλεις ολόκληρες σε όλο τον κόσµο και το κάνουν µε στυλ. Ύστερα από µια διακοπή πέντε και επτά ετών αντίστοιχα, η Swift και η Beyoncé τραγουδούν σε δεκάδες στάδια και συναυλιακούς χώρους. Πρώτη ξεκίνησε η Swift, η οποία τον Οκτώβριο ανακοίνωσε την Eras Tour, τη µεγαλύτερη περιοδεία της, µε 52 συναυλίες. Τον Νοέµβριο πούλησε πάνω από 2 εκατοµµύρια εισιτήρια σε µία µέρα και φέρεται µέχρι στιγµής να έχει πουλήσει συνολικά 2,4 εκατοµµύρια εισιτήρια. H T. Swizzle (ένα από τα ψευδώνυµα της T. Swift) έχει διασχίσει ήδη το µεγαλύτερο µέρος της Αµερικής. Τον Φεβρουάριο ήρθε η σειρά της Beyoncé, η οποία ανακοίνωσε τη δική της περιοδεία, µε 57 συναυλίες σε 40 πόλεις, η οποία ξεκίνησε από την Ευρώπη τον Μάιο. Η φαντασµαγορική περιοδεία θα κλείσει στις ΗΠΑ –µε τις συναυλίες να έχουν ξεκινήσει– στις 8 Ιουλίου.

Αποτελεί κοινό µυστικό µεταξύ των BeyHive (φαν της Beyoncé) και των Swifties (φαν της Swift) ότι οι δύο ποπ-σταρ κυβερνούν τον κόσµο. Οι Αντι-Ηρωίδες έχουν καταλάβει τη µουσική βιοµηχανία• ξαναηχογραφώντας µουσικούς καταλόγους, συνθλίβοντας τιτάνες όπως η TicketMaster και παρακολουθώντας ακόµα και τις τιµές µεταπώλησης των εισιτηρίων.

Μη ζηλεύετε. Χρειάστηκε πολύ σκληρή δουλειά προκειµένου οι δύο αυτές γυναίκες να φτάσουν εκεί που βρίσκονται σήµερα. Όσα ακολουθούν είναι όσα θα θέλατε να ξέρετε για αυτές τις δύο ιδιοφυΐες – και πώς γίνεται η σύγκριση µεταξύ τους σε όλα, από τους “ακολούθους” τους στο Instagram µέχρι το µέγεθος της προσωπικής τους περιουσίας.

Ένα πράγµα είναι σίγουρο – οι δύο ντίβες, µε πωλήσεις που σπάνε ρεκόρ, δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν σύντοµα το κοινό τους. Και αυτό είναι καλύτερο από την εκδίκηση (σ.σ. “Better than Revenge”, τίτλος τραγουδιού της T. Swift).

Τα βασικά 

Οικογενειακή κατάσταση 

Beyoncé Είναι παντρεµένη από το 2008 µε τον Jay-Z. Έχουν τρία παιδιά: την Blue Ivy και τα δίδυµα Rumi και Sir.Τaylor  Είναι ελεύθερη. Η Swift, η οποία έχει γράψει τραγούδια για αρκετούς διάσηµους πρώην φίλους της, χώρισε σχετικά πρόσφατα ύστερα από 6 χρόνια µε τον Joe Alwyn. Φήµες την έφεραν να βγαίνει µε τον Matty Ηealy. Η αµφιλεγόµενη σχέση, πάντως, φαίνεται πως δεν είχε µεγάλη διάρκεια, καθώς, σύµφωνα µε νεότερες φήµες, η Swift έχει ήδη αποχαιρετήσει τον Healy. 

Περιοδείες 

Renaissance Vs. Eras Tour 

Λοιπόν, ποια από τις δύο έχει τα ακριβότερα εισιτήρια; Ορισµένοι µεταπωλητές έχουν ξεφύγει µε τις αυξήσεις και, σε µια προσπάθεια να σπείρουν τη διχόνοια, έφτασαν να πουλούν εισιτήρια στην 4η σειρά για το Eras Tour µέσω StubHub στο ιλιγγιώδες ποσό των $92.149 έκαστο. Μην εξοργίζεστε. Γιατί, από την άλλη, η βασίλισσα των BeyHive έχει φροντίσει τα εισιτήρια για την περιοδεία Renaissance να έχουν ανώτατη τιµή την αρχική που καταβλήθηκε συν τους φόρους.

Για τους φαν που κατάφεραν να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο το σίγουρο είναι πως θα απολαύσουν µια µοναδική συναυλία. Για τους Swifties αυτό σηµαίνει ότι θα συγκεντρωθούν όλοι µαζί πριν από τη συναυλία και θα συµµετέχουν στο µοίρασµα χειροποίητων βραχιολιών φιλίας. Όσοι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο εισιτήριο συγκεντρώνονται έξω από τα στάδια και στήνουν εκεί τη δική τους συναυλία. Ορισµένοι φαν της Taylor Swift πουλούν βραχιολάκια φιλίας τα οποία υποτίθεται είναι από την περιοδεία Eras, κοµφετί που υποτίθεται ότι χρησιµοποιήθηκε στη συναυλία, παγιέτες από υποτιθέµενο φόρεµα της Taylor, νερό της βροχής από συγκεκριµένη συναυλία στο Foxborough, ακόµα και χρησιµοποιηµένους φακούς επαφής (που φόρεσε κάποιος φαν σε µια συναυλία) για το εξωφρενικό ποσό των $10.000.

Streaming και µέσα κοινωνικής δικτυωσης 

Στο Διαδίκτυο γενικότερα γίνεται ένας χαµός και µε τις δύο ποπ-σταρ. Η Swift έχει περισσότερους “ακολούθους” και µηνιαίους ακροατές στο Spotify, αλλά εκεί που κυριολεκτικά κυριαρχεί µε περισσότερους followers, προβολές και αλληλεπιδράσεις είναι σε πλατφόρµες όπως το TikTok και το YouTube.

Η Beyoncé, από την άλλη, έχει µεγαλύτερη απήχηση σε πλατφόρµες µουσικής όπως το SoundCloud, το Apple Music, το Amazon Music και το Spotify, όπου τα τραγούδια της περιλαµβάνονται σε περισσότερες µουσικές λίστες αναπαραγωγής. Είναι ενδιαφέρον ότι στο Tidal, τη streaming πλατφόρµα η οποία ανήκει στην Beyoncé και τον Jay-Z, κατατάσσονται στην ίδια θέση στα playlists (137), στα charts (14) και στα τραγούδια που έχουν κατακτήσει τα charted (93).

Άλµπουµ

Και για τις δύο καλλιτέχνιδες η δηµιουργία επιτυχιών είναι η υπερδύναµή τους. H Taylor Swift βρέθηκε 9 φορές στην κορυφή µε τις επιτυχίες της, ξεπερνώντας ελάχιστα την Beyoncé, η οποία σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση 8 φορές. Και στην κυκλοφορία των άλµπουµ, όµως, η µάχη δίνεται στήθος µε στήθος, αν και η Swift έχει αποκτήσει προβάδισµα µε την επανέκδοση του “Red” (εκτέλεση της Taylor) και του “Speak Now” (επίσης δικής της εκτέλεσης), αποτέλεσµα της διακοπής της συνεργασίας της µε τον όµιλο Big Machine Label Group το 2019 και της δηµόσιας διαµάχης µε τον Scooter Braun.

EGOT* Status 

Αν και καµία από τις δύο δεν βρίσκεται ακόµη στο πολυπόθητο EGOT Status, είναι και οι δύο σε καλό δρόµο. Η Swift έχει ένα Emmy για να τοποθετήσει δίπλα στα 12 Grammy της, ενώ η Beyoncé έχει κατακτήσει τον εντυπωσιακό αριθµό των 32 βραβείων Grammy, τα περισσότερα που έχει λάβει ποτέ καλλιτέχνης στην ιστορία του θεσµού.

Επίσης, η Beyoncé µε το τραγούδι “Be Alive” από την ταινία “King Richard” κέρδισε µία υποψηφιότητα στα Όσκαρ του 2022 για το καλύτερο πρωτότυπο τραγούδι.  

Πηγή: forbes μέσω capital.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments