Πολιτική

Παππάς για Μητσοτάκη: Πρωτοφανές διπλωματικά να προαναγγέλλεις υποχωρήσεις στα ελληνοτουρκικά

Παππάς για Μητσοτάκη: Πρωτοφανές διπλωματικά να προαναγγέλλεις υποχωρήσεις στα ελληνοτουρκικά

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

«Όταν πας σε μία διαπραγμάτευση διατρανώνεις το δίκιο σου. Η Ελλάδα έχει το διεθνές δίκιο με το μέρος της, η Τουρκία είναι μία αναθεωρητική δύναμη»

Στο ζήτημα της απλής αναλογικής, το ρόλο που αυτή διαδραμάτισε στις εκλογές, αλλά και τις προαναγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για υποχωρήσεις στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στο Attica TV, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Παππάς.

«Μπορείς να λες ότι σε ένα ιδανικό πολιτικό σύστημα, όπου οι προοδευτικές δυνάμεις έχουν ωριμάσει, όπου δεν ντρέπονται να μιλήσουν για κοινό πρόγραμμα, θα προωθήσουμε το σύστημα της απλής αναλογικής που έχει ισοτιμία της ψήφου και θα πάμε να αναμετρηθούμε με τη δεξιά. Δεν υπάρχει αυτή η ωριμότητα» είπε σχετικά με το ζήτημα της απλής αναλογικής και προσέθεσε:

«Τι κάνεις, λοιπόν; Λες θα περιμένω μέχρι να ωριμάσουν οι συνθήκες των προοδευτικών δυνάμεων και να κάτσουν να συζητήσουν τι θα κάνουν για τον λαό, όταν ο καθένας κοιτάει τη δική του κομματική ωφέλεια; Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό».

«Άρα τώρα έχουμε ενισχυμένη αναλογική, τελείωσε η κουβέντα για την απλή -περιμένω και τους συνυποψηφίους να τοποθετηθούν επί του θέματος- και πάμε να χτίσουμε ξανά την παράταξη που μπορεί να φτάσει στο 30% και το 35% και να κερδίσουμε. Το έχουμε ξανακάνει στο παρελθόν. Όταν κοντοσταθήκαμε σε σχέση με τον μετασχηματισμό μας, αρχίσαμε να χάνουμε» υπογράμμισε.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις εθνικές υποχωρήσεις σε σχέση με την Τουρκία, ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι «είναι πρωτοφανές διπλωματικά να προαναγγέλλεις υποχωρήσεις. Όταν πας σε μία διαπραγμάτευση διατρανώνεις το δίκιο σου. Η Ελλάδα έχει το διεθνές δίκιο με το μέρος της, η Τουρκία είναι μία αναθεωρητική δύναμη και εγώ δεν αντιλαμβάνομαι τι σημαίνουν αυτές οι δηλώσεις τη στιγμή που η Τουρκία δεν έχει υπογράψει τη σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας και, βεβαίως, δεν έχει άρει το casus belli. Δηλαδή, αν βρεθούμε ενώπιον του διεθνούς δικαστηρίου και δεν της αρέσει το αποτέλεσμα της Τουρκία, τι θα κάνει; Θα κάνει πόλεμο; Η Τουρκία θα συνεχίσει να αμφισβητεί την περιοχή έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας το Ανατολικό Αιγαίο; Θα πρέπει να αποστούμε δικαιωμάτων που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο για να κάτσουμε στο τραπέζι; Ποιες είναι οι υποχωρήσεις, τις οποίες περιγράφουν»; διερωτήθηκε ο Νίκος Παππάς. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments