Πολιτική

Στέλιος Πέτσας: Όλα τα μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους

Στέλιος Πέτσας: Όλα τα μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Screenshot ert

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής της ΝΔ κ. Στέλιος Πέτσας, ενημέρωσε τους φίλους και ακόλουθους του, για τη σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής της ΝΔ κ. Στέλιος Πέτσας, ενημέρωσε τους φίλους και ακόλουθους του, για τη σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την αποτίμηση της πυρκαγιάς και τα μέτρα του πλαισίου Κρατικής Αρωγής για τη στήριξη πυρόπληκτων περιοχών σε έκταση 38 χιλιάδων στρεμμάτων περίπου στους Δήμους Σαρωνικού και Λαυρεωτικής της Ανατολικής Αττικής στην οποία συμμετείχε χθες.

Με τα μέτωπα της φωτιάς να μαίνονται στη Ρόδο, ενώ πέρασαν και από άλλες περιοχές στη Βοιωτία, στη Δυτική Αττική και στην Κορινθία, ο κατάλογος των μέτρων στήριξης για τους πυρόπληκτους αποτελεί ευσύνοπτο «μπούσουλα» για όλες τις περιπτώσεις στη χώρα.

Τα μέτρα στήριξης κρατικής αρωγής αφορούν:

1.Πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής.

2.Παροχή στεγαστικής συνδρομής σε φυσικά και νομικά πρόσωπα για την αποκατάσταση κτιρίων, η οποία αποτελείται από δωρεάν κρατική αρωγή (80%) και άτοκο δάνειο (20%) με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

3.Επιδότηση ενοικίου ή συγκατοίκησης για την κάλυψη δαπανών προσωρινής στέγασης των μόνιμων κατοίκων, οι κατοικίες των οποίων επλήγησαν από τις πυρκαγιές, με το ύψος της επιδότησης, να κυμαίνεται από 300 ως και 500 ευρώ.

4.Πρώτη αρωγή έναντι κρατικής αρωγής προς πληγείσες επιχειρήσεις, από 2.000 έως 4.000 ευρώ.

5.Χορηγείται προκαταβολή έναντι της συνολικής επιχορήγησης προς πληγείσες επιχειρήσεις -συμπεριλαμβανομένων των αγροτικών εκμεταλλεύσεων- και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς, σε ποσοστό 20% επί της εκτιμηθείσας ζημιάς.

6.Κρατική αρωγή προς πληγείσες επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

7.Καταβολή αποζημιώσεων προς τα νοικοκυριά που επλήγησαν, από 600 ευρώ, για την κάλυψη των πρώτων αναγκών του, προσαυξημένο ανάλογα για πολύτεκνες οικογένειες και άτομα με ειδικές ανάγκες, μέχρι 6.000 ευρώ ανά νοικοκυριό, για την επισκευή ή την αντικατάσταση οικοσκευής της κύριας πληγείσας κατοικίας, ενώ η εν λόγω ενίσχυση περιορίζεται στο 50% για τις περιπτώσεις δευτερεύουσας κατοικίας, και οικονομική ενίσχυση 4.500 ευρώ σε άτομα που υπέστησαν αναπηρία (67%) από τραυματισμό στη φυσική καταστροφή.

8.Αναστολή καταβολής φορολογικών υποχρεώσεων.

9. Αναστολή διενέργειας πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης.

10. Τριετής απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ.

11.Ρύθμιση και αναστολή ασφαλιστικών εισφορών.

12. Αναστολή των συμβάσεων εργασίας και χορήγηση αντίστοιχου επιδόματος, ύψους 534 ευρώ, προς τους εργαζόμενους των πληγεισών επιχειρήσεων για ένα τρίμηνο.

13.Έκτακτη χρηματοδότηση προς τους ΟΤΑ για την κάλυψη ζημιών σε δίκτυα και υποδομές.

Εκτενής και αναβαθμισμένη η κρατική αρωγή, μακάρι να σβήσουν όλα τα πύρινα μέτωπα για να μην τα έχουν ανάγκη περισσότεροι συμπολίτες μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments