Ειδήσεις

Ο Όρμπαν επικρίνει τις «ανταλλαγές πληθυσμών» στην Ε.Ε.

Ο Όρμπαν επικρίνει τις «ανταλλαγές πληθυσμών» στην Ε.Ε.

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO//AFP

Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, συνηθισμένος σε επιθέσεις κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάλεσε τους Ευρωπαίους να πολεμήσουν «τις ανταλλαγές πληθυσμών»

Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, συνηθισμένος σε επιθέσεις κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάλεσε τους Ευρωπαίους να πολεμήσουν «τις ανταλλαγές πληθυσμών» που ενορχηστρώνει αυτή η «ομοσπονδιακή αυτοκρατορία», κατηγορώντας την επίσης ότι ηγείται «μιας επίθεσης εκ μέρους των LGBT+».

«Η ΕΕ απορρίπτει τη χριστιανική κληρονομιά και οργανώνει ανταλλαγές πληθυσμών μέσω της μετανάστευσης », είπε ο υπερσυντηρητικός ηγέτης στο θερινό σχολείο στο Baile Tusnad, στη Ρουμανική Τρανσυλβανία, όπου κατοικεί μια μεγάλη ουγγρική κοινότητα.

Ο Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος είναι σθεναρά αντίθετος στην ευρωπαϊκή μεταρρύθμιση για το άσυλο, αναφέρθηκε έτσι στο «μεγάλο πρόγραμμα αντικατάστασης».

Αυτή η θεωρία συνωμοσίας που διαδόθηκε από την ακροδεξιά υποστηρίζει ότι οι ελίτ θα οργάνωναν την αντικατάσταση των ευρωπαϊκών πληθυσμών από μη Ευρωπαίους μετανάστες.

Ο 60χρονος πρωθυπουργός δεν θέλει να είναι ο υπερασπιστής στην Ευρώπη των «ανελεύθερων» αξιών , έναν όρο που ανέφερε για πρώτη φορά το 2014 στο ίδιο φόρουμ του Baile Tusnad, όπου συνήθως κάνει πολύ επιθετικές ομιλίες.

Το περασμένο καλοκαίρι, προκάλεσε σάλο κατηγορώντας «την ανάμειξη των φυλών».

Σε μόνιμη σύγκρουση με τις Βρυξέλλες, αυτή τη φορά επιτέθηκε στην «φεντεραλιστική διακυβέρνηση στην Ευρώπη» , η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, οδήγησε «σε μια ανεύθυνη αυτοκρατορία» . Κατηγόρησε «ένα γερασμένο πυγμάχο», «ένα πλούσιο αλλά αδύναμο συνδικάτο», την Ε. Ε. δηλαδή, η οποία είναι λάθος να αποκοπεί από τη Ρωσία.

Στο στόχαστρο είναι επίσης «η επίθεση LGBT+ της ΕΕ κατά των φιλικών προς την οικογένεια ευρωπαϊκών εθνών». Αυτό είναι ένα από τα επαναλαμβανόμενα θέματα του Βίκτορ Όρμπαν, του οποίου η κυβέρνηση έχει λάβει πολλά μέτρα όλα αυτά τα χρόνια που θεωρούνται ομοφοβικά από τις ΜΚΟ.

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή: ακόμα κι αν αγαπάμε την Ευρώπη, ακόμα κι αν είναι στο σπίτι μας, πρέπει να αγωνιστούμε» για να υπερασπιστούμε τις χριστιανικές ρίζες, επέμεινε ο εθνικιστής πρωθυπουργός, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2010.

Υπό την αιγίδα του, η Ουγγαρία έχει σταδιακά ευθυγραμμίσει τους ελέγχους και τις ισορροπίες, προκαλώντας τακτικά κριτική από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει παγώσει δισεκατομμύρια ευρώ σε κεφάλαια λόγω ανησυχιών για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κράτος δικαίου στην Ουγγαρία του Όρμπαν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments