Ελλάδα

Φωτιά στη Ρόδο: Εντολή εκκένωσης σε Μαλώνα και Μάσσαρη στη Ρόδο

Φωτιά στη Ρόδο: Εντολή εκκένωσης σε Μαλώνα και Μάσσαρη στη Ρόδο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Νωρίτερα είχαν εκκενωθεί τα χωριά Γεννάδι και Βατί στη Ρόδο καθώς οι φλόγες έφτασαν στον οικισμό Ασκληπιείο και έκαψαν και σπίτια

Την εκκένωση δύο ακόμα χωριών της Ρόδου, του Μαλώνα και των Μασσάρων ανακοίνωσε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, δεδομένου ότι υπάρχει αναζωπύρωση σε μέτωπο φωτιάς κοντά στα δύο χωριά. Οι κάτοικοι των δυο χωριών καλούνται να κατευθυνθούν προς το χωριό Αρχάγγελος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στη Ρόδο κοντά στον οικισμό Ασκληπιείο, με τους ανέμους να ενισχύονται δυσκολεύοντας το έργο της κατάσβεσης. Υπήρξε έντονη αναζωπύρωση στον Ασκληπιείο με νότια κατεύθυνση προς Κιοτάρι και Γενναδι.

Η πυρκαγιά έχει περάσει από το Ασκληπιείο, αλλά πήραν φωτιά 3 σπίτια και γίνεται προσπάθεια να σωθούν. 

Παράλληλα γίνονται χωματουργικές εργασίες για να σταματήσει η πυρκαγιά στο δυτικό ρέμα από το Κιοτάρι. «Ζούμε τραγικές ώρες», είπε πριν από λίγο στον Σκάι, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια στο Ασκληπιείο είπε στον Σκάι 100,3 ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός. Πρόσθεσε ότι έχει πληγεί ιδιαίτερα το παραλιακό μέτωπο. Η φωτιά πέρασε με γοργό ρυθμό από το Ασκληπιείο. Στην ερώτηση τι φταίει και εξακολουθεί να καίει επί μία βδομάδα η φωτιά, ο κ.Αρτοποιός απάντησε ότι οι συνθήκες είναι τέτοιες που ευνοούν την πυρκαγιά, κόντρα στην προσπάθεια των πυροσβεστών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments