Nέα της αγοράς

Bloomberg: Η Ινδία απέρριψε κινεζική επένδυση 1 δισ. δολ. για ηλεκτρικά οχήματα

Bloomberg: Η Ινδία απέρριψε κινεζική επένδυση 1 δισ. δολ. για ηλεκτρικά οχήματα
Η Ινδία απέρριψε την πρόταση της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας BYD 

Η Ινδία απέρριψε την πρόταση της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας BYD να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε συνεργασία με τοπική εταιρεία, σύμφωνα με πρόσωπα με γνώση του ζητήματος τα οποία επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Η ινδική κυβέρνηση απέρριψε το σχέδιο της BYD και της Megha Engineering and Infrastructures, η οποία εδρεύει στο Hyderabad, για λόγους εθνικής ασφάλειας, ανέφεραν οι πηγές, ζητώντας να μην κατονομαστούν, καθώς η απόφαση δεν έχει λάβει ακόμη δημοσιοποιήσιμο χαρακτήρα. Η χρήση κινεζικής εγχώριας τεχνολογίας προκαλεί ανησυχία, είπε μία εξ αυτών.

Οι άμεσες ξένες επενδύσεις στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας της Ινδίας δεν απαιτούν συνήθως έγκριση. Ωστόσο, οι επενδυτικές προτάσεις από χώρες που μοιράζονται σύνορα με την Ινδία χρειάζονται πολιτική έγκριση και έγκριση ασφαλείας από τα υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών.

Η BYD αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα. Οι εκπρόσωποι της Megha, η οποία ιδρύθηκε το 1989 και διαθέτει έργα υποδομής σε τομείς από την ηλεκτρική ενέργεια έως τις μεταφορές, δεν απάντησαν σε τηλεφωνικές κλήσεις ή σε email που ζητούσαν σχόλιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments