Global News

Al Jazeera: Οι μεσογειακές χώρες πλήττονται από πυρκαγιές

Al Jazeera: Οι μεσογειακές χώρες πλήττονται από πυρκαγιές

Πηγή Φωτογραφίας: bloomberg.com

Η Ελλάδα πολεμάει με τις πυρκαγιές σε Ρόδο, Κέρκυρα και Εύβοια, Σικελοί πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τη φωτιά χθες το βράδυ, επηρεάζεται από το κύμα πυρκαγιών και η Βόρεια Αφρική, ιδίως η Τυνησία και η Αλγερία.

Σε κύμα καύσωνα παραμένει η Ελλάδα την Τρίτη, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να αναμένονται στους 44 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι φλόγες συνεχίζουν να πλήττουν μέρος των τουριστικών νησιών Ρόδο, Κέρκυρα και Εύβοιας, η οποία, αυτή η τελευταία, βρίσκεται κοντά στην Αθήνα. Αυτές οι πυρκαγιές, που πυροδοτούνται από τους ισχυρούς ανέμους, επηρεάζουν επίσης μια άλλη χώρα γύρω από τη Μεσόγειο που είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένη στην υπερθέρμανση του πλανήτη, την Αλγερία, όπου έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους 34 άνθρωποι, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και 10 στρατιώτες. Ούτε όμως και η Τυνησία γλιτώνει. Αυτές οι χώρες, που στερούνται νερό για πολλές εβδομάδες, καταγράφουν ιστορικά υψηλά στη θερμοκρασία.

Οι πυροσβέστες της Σικελίας έδωσαν μάχη κατά τη διάρκεια της νύχτας Δευτέρας προς Τρίτη εναντίον πολλών πυρκαγιών, μία από τις οποίες έφτασε πολύ κοντά στο αεροδρόμιο του Παλέρμο, αναγκάζοντάς το να κλείσει για αρκετές ώρες το πρωί. Περισσότερα από 4.500 εκτάρια είχαν καεί στις 15 Ιουλίου μέσα σε λίγες ώρες στο ισπανικό νησί Λας Πάλμας στα Κανάρια Νησιά (νοτιοδυτικά), προκαλώντας την εκκένωση 2.500 κατοίκων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments