Πολιτική

Άδωνις: Απαγόρευση εξωτερικών εργασιών μεταξύ 12 – 17μμ

Άδωνις: Απαγόρευση εξωτερικών εργασιών μεταξύ 12 – 17μμ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Για τον Ά. Γεωργιάδη, «την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων την θεωρούμε την απόλυτη προτεραιότητα»

Σε νέα απαγόρευση των εξωτερικών εργασιών προβαίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έλαβε προηγουμένως υπ’ όψη τις προβλέψεις και τις επισημάνσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για τη σημερινή ημέρα. Έτσι, σύμφωνα με παρέμβασή του, ο νέος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης γνωστοποιεί ότι, «για την προστασία των εργαζομένων», απαγορεύεται σήμερα κάθε είδους εξωτερική εργασία και ειδικά οι υπηρεσίες delivery από τις 12:00 έως τις 17:00.

Ο Άδωνις επισημαίνει ότι κατά τις ώρες αυτές οι σχετικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες απαγορεύεται να δέχονται παραγγελίες, ενώ οι έλεγχοι που θα διεξάγονται θα είναι συνεχείς και τα πρόστιμα θα είναι πολύ υψηλά. Για τον Ά. Γεωργιάδη, «την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων την θεωρούμε την απόλυτη προτεραιότητα». Πιο αναλυτικά, ο υπουργός Εργασίας σημειώνει σε σχετική ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

«Καλημέρα, σήμερα 26 Ιουλίου 2023 σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ προβλέπεται η κορύφωση του Καύσωνα με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες. Για την προστασία των εργαζομένων στους νομούς που το φαινόμενο θα είναι έντονο, από τις 12:00-17:00 ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΜΕ κάθε είδους εξωτερική εργασία και ειδικά τις υπηρεσίες delivery. Κατά τις ώρες αυτές ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οι σχετικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες να δέχονται παραγγελίες για παράδοση μέσα σε αυτές τις ώρες. Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και τα πρόστιμα πολύ υψηλά. Την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων την θεωρούμε την απόλυτή μας προτεραιότητα. Εάν τηρηθούν τα μέτρα όλα θα πάνε καλά και άλλη μία δύσκολη μέρα θα περάσει».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments