Πολιτική

Πέτσας: Πρόταση για καθολική ασφάλιση έναντι όλων των φυσικών καταστροφών

Πέτσας: Πρόταση για καθολική ασφάλιση έναντι όλων των φυσικών καταστροφών

Πηγή Φωτογραφίας: preveza news.gr

Τηλεφωνική παρέμβαση πραγματοποίησε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό του Σκάι ο κ. Στέλιος Πέτσας

Τηλεφωνική παρέμβαση πραγματοποίησε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό του Σκάι ο κ. Στέλιος Πέτσας, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρότασή του για καθολική ασφάλιση έναντι όλων των φυσικών καταστροφών.

Αναφερόμενος στην πρότασή του, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι αυτή κατατέθηκε στον δημόσιο διάλογο στο πλαίσιο του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι «το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών περικλείει ένα ριζοσπαστικό μέτρο. Είναι για πρώτη φορά η πρόβλεψη έκπτωσης 10% από τον ΕΝΦΙΑ σε περίπτωση κατά την οποία ακίνητα ασφαλίζονται για σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές».

«Εγώ κατέθεσα μια πρόταση χθες για να ανοίξει ένας δημόσιος διάλογος», συνέχισε ο κ. Σ. Πέτσας, «Η πρόταση προβλέπει να υπάρξει καθολική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών. Όπως είναι υποχρεωτική η ασφάλιση αυτοκινήτων, έτσι να γίνει υποχρεωτική η ασφάλιση κτισμάτων. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα μια σημαντική μείωση στο ασφάλιστρο που πληρώνει κάποιος σήμερα για να ασφαλίσει οικειοθελώς την κατοικία του. Δεν πρόκειται μόνο για την πρώτη κατοικία. Πρόκειται για όλα τα κτίσματα.

Η κλιματική κρίση είναι μια πολύ μεγάλη απειλή για τον κρατικό προϋπολογισμό, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».

Αναφερόμενος στα πλεονεκτήματα της πρότασης, ο κ. Σ. Πέτσας υπογράμμισε ότι «το κόστος του ασφάλιστρου θα είναι ανεκτό για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Επίσης θα υπάρξει πολύ μεγάλη αύξηση των διαθεσίμων στην οικονομία μας και αυτή η ρευστότητα θα μπορεί να κατευθυνθεί στο εσωτερικό της χώρας για επενδύσεις. Ακόμη, θα μειωθεί κατά πολύ το δημοσιονομικό κόστος και άρα θα απελευθερωθούν πόροι για αναπτυξιακές επενδύσεις και για έργα κοινωνικής συνοχής. Μιλάμε λοιπόν για πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα για την οικονομία και την κοινωνία και, όταν πρόκειται για την κλιματική αλλαγή, θα πρέπει να βλέπουμε όλες τις πτυχές».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments