Ελλάδα

Ζερεφός για φωτιές: Το 2023 είναι ένα ακραίο έτος

Ζερεφός για φωτιές: Το 2023 είναι ένα ακραίο έτος

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot glomex ΕΡΤ

«Η αποσταθεροποίηση του κλίματος κατά ένα μεγάλο μέρος έχει γίνει από τον άνθρωπο», επισήμανε ο ακαδημαϊκός και εκπρόσωπος της Ελλάδας για την Κλιματική Αλλαγή

«Το 2023 είναι ένα εξαιρετικά παράξενο και ακραίο έτος. Όπως το 1987 ήταν πάλι για την Ελλάδα και μάλιστα ήταν το πρώτο έτος που είχαμε μακράς διάρκειας καύσωνα, που οδήγησε και σε θύματα από θερμοπληξία», δήλωσε ο ακαδημαϊκός και εκπρόσωπος της Ελλάδας για την Κλιματική ΑλλαγήΧρήστος Ζερεφός, μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις», με τη Χριστίνα Βίδου.

«Η αποσταθεροποίηση του κλίματος κατά ένα μεγάλο μέρος έχει γίνει από τον άνθρωπο», επισήμανε.

Όσον αφορά στις μεγάλες πυρκαγιές που αντιμετωπίζει η χώρα μας, ανέφερε: «Είχε προετοιμαστεί το σκηνικό από τον χειμώνα, γιατί τον χειμώνα χάσαμε τον μισό όγκο βροχής και χιονόπτωσης. Η υγρασία του εδάφους είναι πολύ χαμηλή όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες και στη γειτονική Ιταλία και στην Κύπρο και στην Τουρκία. Η Ισπανία είναι γνωστό ότι πλήττεται από μια παρατεταμένη ξηρασία που έχει ξεπεράσει τα τρία χρόνια. Όλα αυτά δημιουργούν ένα σκηνικό πολύ επικίνδυνο, έτσι ώστε η οποιαδήποτε αιτία ανάφλεξης μιας πυρκαγιάς δυνητικά να την κάνει να εξαπλώνεται πιο γρήγορα».

Στη συνέχεια, επισήμανε ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τη νέα κατάσταση, όπου, όπως εξήγησε, ο άνθρωπος μπορεί να παρέμβει στο κλίμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments