Πολιτική

Καθημερινότητα: Η μεγάλη πρόκληση της κυβέρνησης

Καθημερινότητα: Η μεγάλη πρόκληση της κυβέρνησης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Η απάντηση αυτή μπορεί να μοιάζει λίγο «πεζή», όμως αν κάνεις σκεφτεί πιο σοβαρά την μεγάλη εικόνα και δει την πραγματικότητα, θα καταλάβει ποσό σωστή είναι αυτή η άποψη.

Λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία, της πρώτης κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, το 2004, υπουργός που είχε τοποθετηθεί σε υπουργείο που ήταν σαφές ότι θα αντιμετώπιζε καθημερινά προβλήματα (ήδη το κλίμα στον χώρο ευθύνης του ήταν τεταμένο) απαντώντας σε συνεργάτη που επισήμανε ότι «δυστυχώς θα πρέπει να ασχοληθείς με την καθημερινότητα και όχι με το μέλλον», και πρόσθεσε πως «οι πολίτες ψηφίζουν τους πολιτικούς καταρχήν για να διαχειριστούν το σήμερα, άρα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάθε μέρα και μετρά για το μέλλον».

Η απάντηση αυτή μπορεί να μοιάζει λίγο «πεζή», όμως αν κάνεις σκεφτεί πιο σοβαρά την μεγάλη εικόνα και δει την πραγματικότητα, θα καταλάβει ποσό σωστή είναι αυτή η άποψη.

Είναι εξάλλου, η καθημερινότητα, όπως και αν κάποιος την ονομάσει, που απασχολεί τον μέσο πολίτη. Είναι αυτή που θέλει να του «ρυθμίσει» ο πολιτικός, είναι αυτή που εντέλει, σε μεγάλο βαθμό καθορίζει και την εκλογική συμπεριφορά των πολιτών.

Δυστυχώς, δεν είναι λίγες οι κυβερνήσεις (και περισσότεροι πολιτικοί) που δεν μπορούν (δεν θέλουν ή δεν τους βολεύει) να αντιληφθούν αυτή την πραγματικότητα. Να ασχοληθούν με τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.

Αυτά δηλαδή που ο καθένας αντιμετωπίζει κάθε μέρα γύρω του. Και αυτά, μπορεί να φαίνονται, τουλάχιστον ορισμένα, ως «πεζά», όμως αυτά απασχολούν τους πολίτες, αυτά κάνουν πιο καλή την ζωή τους ή την χειροτερεύουν.

Η ανεργία, η εγκληματικότητα, αλλά και η κυκλοφορία στους δρόμους, η ανυπαρξία καλών σχολικών μονάδων, η αδυναμία να αφήσουν σε βρεφονηπιακό σταθμό τα παιδιά τους, τα νοσοκομεία, η καθαριότητα στους δρόμους, το παρκάρισμα και αλλά πολλά τέτοια, που ορισμένοι πολιτικοί τα «αγνοούν» γιατί όπως λένε «ασχολούμαστε με το μέλλον», είναι αυτά που ενδιαφέρουν τον μέσο πολίτη. Είναι αυτά που τον ταλαιπωρούν κάθε μέρα, κάθε ώρα, αυτά που απασχολούν το μυαλό του συνεχώς, αυτά που βλέπει μπροστά του ενίοτε ως εφιάλτες.

Και σε κάθε περίπτωση, για να δούμε το θέμα εντελώς κυνικά, όπως κάποιοι πολιτικοί το βλέπουν, αυτά με βάση τα οποία οι πολίτες ψηφίζουν στις επόμενες εκλογές.

Ας ασχοληθούν οι πολιτικοί, αλλά και οι δημοτικοί άρχοντες και με τα καθημερινά προβλήματα των πολίτων. Ίσως κάποιοι να τα θεωρούν πεζά, ξεπερασμένα ή μικρά και πως αυτοί είναι για τα μεγάλα. Όμως οι πολίτες ζούμε κάθε μέρα και αυτά είναι τα θέματα που μας ταλαιπωρούν κάθε μέρα, αυτά μας κάνουν δύσκολη την ζωή. Αυτά θέλουμε κάποιοι να λύσουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments