Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Τα συμπεράσματα της ήττας από τη Νόριτς

Ολυμπιακός: Τα συμπεράσματα της ήττας από τη Νόριτς

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Οι φιλικές αναμετρήσεις του Ολυμπιακού στη Μεγάλη Βρετάνια ολοκληρώθηκαν με την ήττα κόντρα στη Νόριτς (2-0)

Μετά την παραμονή του στην Αυστρία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στη Μεγάλη Βρετανία όπου αντιμετώπισε σε φιλική αναμέτρηση τόσο τη Ρέιντζερς στη Σκωτία όσο και τη Νόριτς στην Αγγλία.

Η νίκη κόντρα στην πρώτη, χάρισε χαμόγελα, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία στις τάξεις των «ερυθρολεύκων» ενόψει της νέας σεζόν. Κόντρα στα «καναρίνια» όμως, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ προτίμησε να δώσει την ευκαιρία σε παίκτες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής απέναντι στους Σκωτσέζους.

Η ασφυκτική πίεση αλλά και η… ανάγκη για φορ

Αρχικά να θυμηθούμε το βασικό σχήμα… Τζολάκης, Ραμόν, Ντόι, Ρέτσος, Ροντινέι, Ιμπόρα, Μπουχαλάκης, Αγκιμπού, Μασούρας, Μπιέλ, Βρουσάι σε σχηματισμό 4-3-3 και τον Γιώργο Μασούρα σε ρόλο φορ. Από το πρώτο λεπτό, ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς διαφορετικά από ότι στη Σκωτία.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν κατευθείαν περισσότερα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, πιέζοντας στα όρια της αντίπαλης περιοχής τους αμυντικούς της Νόριτς. Ουσιαστικά ο Μασούρας με τον Αγκιμπού ανέβαιναν ως δυο φορ και πίεζαν σε κάθε πάσα τόσο τα στόπερ όσο και τον τερματοφύλακα των Άγγλων.

Η κάλυψη από Ιμπόρα και Μπουχαλάκη στη μεσαία γραμμή, έκανε τους αντιπάλους να μην μπορούν να βγάλουν εύκολα αντεπίθεση από το κέντρο, κάτι που επέφερε αρκετές φορές το λάθος όπως στις φάσεις του 6′, του 15′, του 16′, του 29′ και του 43′.

Συνολικά πέντε φάσεις όπου ο Ολυμπιακός έκλεψε την μπάλα είτε με τον Μασούρα, είτε με τον Βρουσάι, είτε με τον Αγκιμπού στο πρώτο ημίχρονο και μάλιστα σχεδόν μέσα στην περιοχή του αντιπάλου. Το πρόβλημα σε αυτή την εξίσωση είναι ότι σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έκαναν τελική προσπάθεια.

Κάτι που «μαρτυρά» το πόσο χρειάζεται φορ ο Ολυμπιακό. Ο Ελ Αραμπί έπαιξε βασικός στο μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας και ήταν στους πρώτους έντεκα στο παιχνίδι της Ρέιντζερς. Είναι λογικό ότι ο Μαρτίνεθ δεν γινόταν να τον ρίξει για ακόμα ένα ματς στο βασικό σχήμα, όπως και δεν έγινε, με αποτέλεσμα ο Μασούρας να πάρει θέση στην κορυφή της επίθεσης.

Μέσα σε όλα αυτά, ας προσθέστε ότι οι Πειραιώτες έκαναν την πρώτη του τελική στο 47′ με τον Βρουσάι, όταν χρειάστηκε να κάνει ατομική ενέργεια ο Φορτούνης που μόλις είχε μπει στο ματς. Πάντως το πρόσημο για την πίεση είναι θετικότατο απέναντι σε μία πιο έτοιμη ομάδα που ξεκινάει σε λίγες μέρες τις επίσημες υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα.

Το ελκυστικό ντεμπούτο του Φρέιρε

Φυσικά μέσα στα καλά νέα της ημέρας, υπάρχει το όνομα του Νικολάς Φρέιρε. Μπήκε ως αλλαγή στο 60′, στο πλαί του Ρέτσου και δίπλα στον αριστερό οπισθοφύλακα Ραμόν και έπαιξε για παραπάνω από 30 λεπτά. Μέσα σε αυτό το διάστημα, λοιπόν, έκανε όσα περιμένουμε να δούμε από ένα στόπερ.

Ναι, η Νόριτς είχε κάνει αλλαγές. Ναι, είχε πέσει ο ρυθμός αλλά ο αγγλικός σύλλογος απείλησε τον Ολυμπιακό μόνο με δύο εκτελέσεις φάουλ από μακριά. Ένας από τους λόγους ήταν ο Αργεντινός στόπερ, ο οποίος έδειξε τα πρώτα σημεία γραφής του.

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments