Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Υπομονή κι εμπιστοσύνη

Ολυμπιακός: Υπομονή κι εμπιστοσύνη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες ασχολείται με τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Ολυμπιακού και την αμφιβολία που αισθάνεται μία μερίδα του κόσμου.

Καιρό έχουμε να τα πούμε και η αλήθεια είναι πως για αυτό συνηγόρησε και το γεγονός πως δεν υπάρχει η παραμικρή εξέλιξη σε θέματα σχεδιασμού στον Ολυμπιακό. Κατανοώ απόλυτα πως ο κόσμος αναζητά κάθε μέρα ρεπορτάζ, μεταγραφές, στόχους, προτάσεις, διαπραγματεύσεις και γενικότερα εξελίξεις σε μεταγραφικό επίπεδο, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Γενικά παρατηρώ μία αμφιβολία του κόσμου, μία… παγωμάρα ως προς τον σχεδιασμό των «ερυθρόλευκων» η οποία συνδέεται και με τις πολλές κινήσεις του Παναθηναϊκού. Τη σέβομαι, αλλά δε συμφωνώ γιατί ουσιαστικά πρόκειται για μία σύγκριση ανόμοιων πραγμάτων. Ο Ολυμπιακός ήταν μία πολύ καλή ομάδα και κάθε τέτοια χρειάζεται λίγες και συγκεκριμένες προσθήκες. Ο Παναθηναϊκός ήταν μία πολύ κακή ομάδα και κάθε τέτοια χρειάζεται μπόλικες προσθήκες. Εννοείται πως οι «πράσινοι» έβαλαν υπερβολικά βαθιά το χέρι στην τσέπη, έχουν κερδίσει μακράν τις εντυπώσεις και δείχνουν ξεκάθαρα μία διάθεση επιστροφής στην elite του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Από μόνο του πάντως το μεγάλο μπάτζετ δεν εγγυάται επιτυχία. Προσφέρει εφόδια, αλλά ουδεμία εγγύηση.

Πίσω στον Ολυμπιακό. Ο Μπαρτζώκας απέκτησε τον πρώτο στόχο που είχε για τη θέση του σέντερ (Μιλουτίνοφ), απέκτησε τον πρώτο στόχο που είχε για τη θέση του επιπλέον γκαρντ (Γουίλιαμς Γκος), απέκτησε τον δεύτερο στόχο που είχε για τη θέση «4» (Μίροτιτς στην κορυφή, ακολούθως Σίκμα) και αναζητά τον περιφερειακό που θα αντικαταστήσει τον Σλούκα. Ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει γκαρντ, αλλά επιθυμεί αυτός ο παίκτης να κάνει τη διαφορά στην επιθετική του λειτουργία. Αναζητά πολύ καλό παίκτη ο οποίος τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει διαθέσιμος στην αγορά ούτε της Ευρώπης ούτε του ΝΒΑ.

Αν ήθελε «στοίχημα» ο Μπαρτζώκας θα είχε πάρει ήδη παίκτη. Θέλει όμως καλό παίκτη και για αυτό κάνει υπομονή. Δεν θα βιαστεί και δεν υπάρχει και λόγος να βιαστεί. Αν ο Σλούκας είχε αποφασίσει διαφορετικά, το ρόστερ θα είχε κλείσει γιατί η περιφέρεια θα ήταν πλήρης και απλά θα είχε προστεθεί ένα «πενταροτεσσάρι» σε ρόλο 8ου ξένου που δεν θα ήταν παίκτης από το πολύ ψηλό ράφι, συνεπώς θα είχε ήδη αποκτηθεί από μία πιο διευρυμένη αγορά γύρω από τις 500.000 δολάρια. Τώρα όμως δεν θα πάει με 9 ξένους. Θα το σκεφτεί ίσως τον χειμώνα.

Κι εγώ θα ήθελα να είχε βρεθεί ο παίκτης και να είχε ολοκληρωθεί το παζλ. Κι ο Μπαρτζώκας ακόμη περισσότερο. Δεν συνέβη όμως. Εχω αναφέρει πολλές φορές το timing είναι σημαντικό σε τέτοιες περιπτώσεις. Μπορεί ένας παίκτης να εμφανιστεί στην αγορά και να τον αρπάξει.

Μόνο ο Ολυμπιακός πλέον ψάχνει γκαρντ

Ο Παναθηναϊκός με τον Μιχάιλιουκ (αλήθεια βρείτε μου ένα κείμενο στο Gazzetta που να γράφει πως ο Ολυμπιακός τσεκάρει τον Ουκρανό) κλείνει τη θέση «2», η Μονακό με τον Γουόκερ και ουσιαστικά μόνο οι Πειραιώτες ψάχνουν SG πλέον. Εκτός αν η Φενέρ αφήσει τον Ντόρσεϊ οπότε θα γίνουν δύο οι ομάδες που θα κοιτάνε την αγορά για την ίδια θέση.

Γενικά θα πρότεινα να υπάρχει υπομονή. Ο Μπαρτζώκας και οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος έχουν αποδεδειγμένα δείξει τι μπορούν να καταφέρουν με τις προηγούμενες επιλογές τους. Η εμπιστοσύνη δεν θα έπρεπε να κλονίζεται επειδή ακόμη δεν έχει συμπληρωθεί το ροστερ. Διάθεση να δαπανηθούν χρήματα υπάρχει και θα δαπανηθούν αρκεί να βρεθεί ο ιδανικός παίκτης.

ΥΓ: Δεν μπορώ να καταλάβω πως βγήκε στον «αφρό» τις τελευταίες ώρες. Στις 11 Ιουλίου ο Κέντρικ Ναν αρνήθηκε μία εξαιρετικά υψηλή οικονομική πρόταση του Ολυμπιακού γιατί δεν θέλει να παίξει στην Ευρώπη. Στις 11 Ιουλίου! Αν δε βρει κάτι στο ΝΒΑ ως τα τέλη Αυγούστου, θα το ξανασυζητήσει. Τώρα έχουμε τέλη Ιουλίου. Ρεπορτάζ με χρονοκαθυστέρηση…

ΥΓ 2: «Όλα στο παρκέ» όπως λέει κι ο Παναγιωτάρας…

Πηγή: gazzetta.gr//Κωνσταντίνος Μελάγιες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments