Focus

Η Villa Cumulus στο Μπαλί μας διδάσκει πως να ζούμε γαλήνια στην καρδιά της φύσης

Η Villa Cumulus στο Μπαλί μας διδάσκει πως να ζούμε γαλήνια στην καρδιά της φύσης

Πηγή Φωτογραφίας: Home Designing

Υπό τη σχεδιαστική επιμέλεια της Arkana Architects

Πολλές φορές, η αρμονική σύνδεσή μας με τη φύση, συμβάλλει ενεργά στη μείωση του άγχους, στην ενίσχυση της δημιουργικότητας, καθώς και στη δημιουργία ενός υγιούς περιβάλλοντος, το οποίο επιτρέπει την ευημερία μας. Μια κατοικία, η οποία δεσπόζει στην καρδιά ενός καταπράσινου περιβάλλοντος μπορεί να μας χαρίσει τις στιγμές ουσιαστικής ισορροπίας και αρμονίας, τις οποίες έχουμε ανάγκη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της συγκεκριμένης συνθήκης αποτελεί η Villa Cumulus στο Μπαλί, την οποία θα γνωρίσουμε στο σημερινό μας ταξίδι στον γοητευτικό αυτό τόπο. Πρόκειται για μια οικογενειακή έπαυλη σε τροπικό-μοντέρνο στιλ στην περιοχή Ungasan, η οποία λειτουργεί ως το κατάλληλο καταφύγιο, μακριά από την ένταση της πόλης. Το team της Arkana Architects κατάφερε να κάνει πράξη το διαχρονικό όραμα των ιδιοκτητών της, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην επαφή με το μαγευτικό τοπίο που την περιβάλλει.

View this post on Instagram

A post shared by Arkana Architects | Bali (@arkanaarchitects)

Living in harmony

Κάθε σημείο της βίλας εξυπηρετεί την επιτακτική ανάγκη για επικοινωνία με την άγρια ομορφιά της βλάστησης, όπως έχουμε αναφέρει. Αυτό σημαίνει ότι οι κεντρικοί εσωτερικοί χώροι δημιουργήθηκαν με σκοπό να ενισχύουν με τον δικό τους τρόπο την κατεύθυνση προς την απαράμιλλη αυτή θέα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το διαγώνιο σχήμα, το οποίο πρωταγωνιστεί στην κύρια δομή της κατοικίας, και το οποίο επιλέχθηκε, ώστε να επιτρέπει στους χώρους του καθιστικού, της τραπεζαρίας και της κουζίνας να είναι ευρύτεροι και να κοιτούν προς το τροπικό δάσος, συνθέτοντας το κατάλληλο ηρεμιστικό σκηνικό. Πέρα, όμως από αυτό, το πλωτό υπνοδωμάτιο βλέπει προς την ειδυλλιακή παραλία Μελάστη, δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε προσκεκλημένο να χαλαρώσει, απολαμβάνοντας την ουσιαστική ησυχία.

The materials

Τα υλικά, τα οποία κατέχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο στη δομή του κτιρίου είναι η πέτρα, ο λίθος ανδεσίτη και ο χάλυβας. Ειδικά όσον αφορά την ποιότητα του πρώτου υλικού, η σχεδιαστική ομάδα το αναζήτησε στο Μπαλί, στη Σούμπα, μέχρι και στην περιοχή του Λομπόκ, ώστε να δείξει τον ιδιαίτερο σεβασμό του προς την τοπική αρχιτεκτονική και αισθητική κουλτούρα. Ο συνδυασμός ινδονησιακών φυσικών υλικών με πιο μοντέρνα οικοδομικά υλικά ενισχύει περαιτέρω την ιδέα της βίλας Cumulus που έχει ένα σύγχρονο τροπικό στιλ.

An eclectic structure for every moment

Αντιπροσωπευτικό δείγμα του άψογου και πρωτοποριακού σχεδιασμού του είναι ο ευέλικτος χαρακτήρας του, ειδικά αν παρατηρήσουμε τον εκτενή χώρο του στον τελευταίο όροφο, ο οποίος επιτρέπει μια ευρεία γκάμα από δράσεις και events. Οι ένοικοι, καθώς και οι εκλεκτοί καλεσμένοι τους έχουν την ευκαιρία να ηρεμήσουν κάθε στιγμή, αλλά και να διασκεδάσουν με μουσική, να συζητήσουν μέχρι το πρωί ενώ κάνουν ένα πάρτι μπάρμπεκιου ή να κάνουν άλλες συναρπαστικές δραστηριότητες στη φύση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments