Αθλητισμός

Επιθετικός… 12 εκατ. στον Ολυμπιακό! Κορυφαίος στις ασίστ στην Ευρώπη

Επιθετικός… 12 εκατ. στον Ολυμπιακό! Κορυφαίος στις ασίστ στην Ευρώπη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Έχει το περπάτημα… του Μέσι και συμβόλαιο 4 εκατ. ευρώ! Πώς από την Σεβίλλη και το "φλερτ" με την Μπαρτσελόνα, κατέληξε να τα πάρει χοντρά από τους Άραβες, αλλά και η κατάθλιψη όταν δεν σκόραρε!

Η περίπτωση του Λουτσιάνο Βιέτο εξετάζεται στον Ολυμπιακό. Πρόκειται για 29χρονο επιθετικό που έμεινε ελεύθερος από την Αλ Χιλάλ, μετά από μία σεζόν με 27 συμμετοχές, 7 γκολ και 2 ασίστ, highlight της οποίας ήταν τα δύο γκολ που σημείωσε εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης στην ήττα με 5-3 από την ισπανική ομάδα στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Συλλόγων.

Γεννήθηκε στη Μπαλνεαρία της Κόρδοβα, ένα τουριστικό θέρετρο της Αργεντινής. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στις Υποδομές της Εστουντιάντες. Το 2010 πήρε μεταγραφή στις Ακαδημίες της Ρασίνγκ, στην οποία ήταν συμπαίκτης με έναν γνώριμο από τη σύντομη θητεία του στην ΑΕΚ, τον Μπρούνο Ζουκουλίνι. Από τη σεζόν 2012-2013 μονιμονοποιήθηκε στην πρώτη ομάδα και τη σεζόν 2013-2014 πέτυχε 13 γκολ προκαλώντας το ενδιαφέρον της Βιγιαρεάλ, η οποία τον απέκτησε έναντι 5,5 εκατ.Ευρώ.

Κορυφαίος ασίστμαν στοEuropa League

Το άλμα στην Ευρώπη δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες, τις οποίες και δικαίωσε. Τουλάχιστον την πρώτη σεζόν που αγωνίστηκε μακριά από την πατρίδα του.

Την περίοδο 2014-2015 έκανε καταπληκτική χρονιά στη La Liga! Έπαιξε 32 ματς, σκόραρε 12 γκολ και 2 ασίστ, ενώ ήταν από τους πρωταγωνιστές της ομάδας του στην πορεία που έκανε μέχρι τους «16» του Europa League (σ.σ. αποκλείστηκε από τη Σεβίλλη), όπου είχε 8 γκολ και 6 ασίστ σε 12 ματς. Μάλιστα αναδείχτηκε κορυφαίος ασίστμαν της διοργάνωσης. Έτσι η Βιγιαρεάλ τον μοσχοπούλησε την επόμενη χρονιά έναντι 20 εκατ.Ευρώ στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Πάθαινε κατάθλιψη αν δεν σκόραρε

Ο παίκτης βρισκόταν στο πικ της καριέρας του και άπαντες μιλούσαν για αυτόν. Εκείνη την περίοδο είχε μιλήσει στην ισπανική «AS» ο προπονητής που τον ανέδειξε στη Ρασίνγκ, o Λουίς Ζουμπελντία, τα λεγόμενα του οποίου ήταν πολύ ενδιαφέροντα.

«Σε λιγότερο από πέντε λεπτά, στην προπόνηση, πέτυχε πέντε γκολ. Εκεί κοιταχτήκαμε και καταλάβαμε ότι ήταν κάτι διαφορετικό. – Πάθαινε κατάθλιψη όταν δεν σκόραρε. Ήταν από τους επιθετικούς που δεν σου χαλάνε το παιχνίδι, που συμμετέχει στη δημιουργία και που εμφανίζεται και στην περιοχή για να τελειώσει τη φάση. – Το περπάτημα του στο γήπεδο μοιάζει πολύ με του Μέσι, ίσως τρέχει λίγο παραπάνω», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων.

Πηγή: sportdog.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments