Ελλάδα

Ιός Δυτικού Νείλου: Υπερδιπλασιάστηκαν τα κρούσματα σε μία εβδομάδα – Οκτώ περιοχές στο «κόκκινο»

Ιός Δυτικού Νείλου: Υπερδιπλασιάστηκαν τα κρούσματα σε μία εβδομάδα – Οκτώ περιοχές στο «κόκκινο»

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Από την αρχή της εφετινής περιόδου έχουν διαγνωστεί συνολικά 11 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα

Δύο είναι οι θάνατοι και οκτώ τα νέα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Κατά την τελευταία εβδομάδα επιδημιολογικής επιτήρησης, σύμφωνα με το ygeiamou.gr, ο ιός του Δυτικού Νείλου έκανε αισθητή την κυκλοφορία του, καθώς τα κρούσματα της λοίμωξης υπερδιπλασιάστηκαν. Ειδικότερα, από την περασμένη Τρίτη μέχρι και σήμερα καταγράφηκαν 8 νέα κρούσματα έναντι των 3 που είχαν αναφερθεί το αμέσως προηγούμενο επταήμερο.

nilos

Σύμφωνα με τη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ),από την αρχή της εφετινής περιόδουέχουν διαγνωστεί συνολικά 11 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα. Από αυτά, τα 10 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, δηλαδή εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση και ένα κρούσμα είχε ήπιες εκδηλώσεις.

nilos2

Η γεωγραφική κατανομή

Τα έντεκα κρούσματα έχουν καταγραφεί στους εξής Δήμους της χώρας:

– Δύο κρούσματα στο Δήμο Νέστου

– Δύο κρούσματα στο Δήμο Καρδίτσας

– Ένα κρούσμα στο Δήμο Μουζακίου

– Ένα κρούσμα στο Δήμο Παλαμά

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments