Global News

Economist: HΠΑ: Η ομάδα Wagner στη Λευκορωσία δεν είναι απειλή για το ΝΑΤΟ

Economist: HΠΑ: Η ομάδα Wagner στη Λευκορωσία δεν είναι απειλή για το ΝΑΤΟ

Πηγή Φωτογραφίας: αρχείου

Αδιευκρίνιστος αριθμός μαχητών της Βάγκνερ βρίσκεται στη Λευκορωσία και εκπαιδεύει τον εθνικό στρατό της χώρας αυτής.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν γνωρίζουν να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απειλή για την Πολωνία ή για άλλη χώρα του ΝΑΤΟ λόγω της παρουσίας των μισθοφόρων της Wagner στη Λευκορωσία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι. Κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Κίρμπι είπε ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά την κατάσταση.

Αδιευκρίνιστος αριθμός μαχητών της Βάγκνερ βρίσκεται στη Λευκορωσία και εκπαιδεύει τον εθνικό στρατό της χώρας αυτής. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος η Πολωνία άρχισε να μετακινεί περισσότερους από 1.000 στρατιώτες πιο κοντά στα σύνορα των δύο χωρών. Την ίδια στιγμή, ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκάσενκο χλεύασε σήμερα την Πολωνία, που είναι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, σε σχέση με την παρουσία των μισθοφόρων της ρωσικής οργάνωσης Wagner κοντά στα σύνορα της, λέγοντας ότι η Βαρσοβία πρέπει να τον ευγνωμονεί που τους έχει υπό τον έλεγχο της.

Ένας απροσδιόριστος αριθμός μαχητών της Wagner που οργάνωσαν μια σύντομη ανταρσία στη Ρωσία τον Ιούνιο έχει μετακινηθεί έκτοτε στη Λευκορωσία και έχει αρχίσει να εκπαιδεύει τον στρατό του Λουκασένκο, γεγονός που ώθησε την Πολωνία να αρχίσει να μετακινεί περισσότερους από 1.000 δικούς της στρατιώτες πιο κοντά στα σύνορα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments