Διεθνή

Nordic Monitor: Χαρακτηρίζει την Τουρκία έναν από τους κύριους παράγοντες κατασκοπείας με στόχο τη Γερμανία

Nordic Monitor: Χαρακτηρίζει την Τουρκία έναν από τους κύριους παράγοντες κατασκοπείας με στόχο τη Γερμανία

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Είναι ανάμεσα στις χώρες που εξαπολύουν και κυβερνοεπιθέσεις που κατευθύνουν οι υπηρεσίες πληροφοριών, όπως και επιχειρήσεις για την επιρροή

Το Nordic Monitor,που παρουσιάζει το περιεχόμενο της έκθεσης από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών και για την Κοινότητα επισημαίνει ότι η Τουρκία, μαζί με τη Ρωσία, την Κίνα, τη Βόρεια Κορέα και το Ιράν είναι οι «κύριοι παράγοντες κατασκοπείας με στόχο τη Γερμανία». Οι χώρες αυτές εξαπολύουν και κυβερνοεπιθέσεις που κατευθύνουν οι υπηρεσίες πληροφοριών, όπως και επιχειρήσεις για την επιρροή. Με τον χρόνο, αναφέρει η έκθεση, οι κατασκοπευτικές δραστηριότητες εναντίον της Γερμανίας «γίνονται όλο και πιο πολύπλευρες και εξελιγμένες» και συνιστούν «σοβαρή απειλή για τη Γερμανία και τα γερμανικά συμφέροντα και είναι επιζήμιες για την εθνική κυριαρχία της Γερμανίας».

Οι τουρκικές υπηρεσίες είναι κεντρικό τμήμα του τουρκικού κρατικού μηχανισμού και παίζουν κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να πετύχει τους στόχους του. Σε αυτό το πλαίσιο στόχος των δραστηριοτήτων στη Γερμανία είναι όσοι αντιτίθενται (ή νομίζουν οι τουρκικές αρχές ότι αντιτίθενται) στην τουρκική κυβέρνηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments