Nέα της αγοράς

Unismack: Πώς η εταιρεία που επένδυσαν οι μέτοχοι της “Δωδώνη” θα φτάσει από τα 12 στα 100 εκατ. ευρώ

Unismack: Πώς η εταιρεία που επένδυσαν οι μέτοχοι της “Δωδώνη” θα φτάσει από τα 12 στα 100 εκατ. ευρώ

Πηγή Φωτογραφίας: capital.gr

Σε τζίρο που στην πενταετία θα φτάσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ προσβλέπει με βάση το επιχειρηματικό πλάνο που έχει καταρτίσει, η Unismack

Σε τζίρο που στην πενταετία θα φτάσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ προσβλέπει με βάση το επιχειρηματικό πλάνο που έχει καταρτίσει, η Unismack, στην οποία συμμετέχει η Lime Capital Partners (με 44,73%), μέτοχος και του 25% στη Δωδώνη μέσω της S.I. Foods. Η εταιρεία παραγωγής καινοτόμων και υγιεινών σνακ, η οποία είναι αμιγώς εξωστρεφής με ποσοστό πωλήσεων στο εξωτερικό που αγγίζει το 95% – παρουσία σε 18 χώρες όπως ΗΠΑ, Αυστραλία, Γερμανία – βρίσκεται στην τελική διαδικασία ολοκλήρωσης κατασκευής του εργοστασίου της στο Μίσιγκαν, μέσω της θυγατρικής της SnackCraft LLC, όπως αναφέρει στο Capital.gr ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Unismack, Δημήτρης Στρατάκης. Για να αντιληφθούμε την διαφοροποίηση που θα φέρει ως προς το εκτόπισμα της επιχείρησης το νέο εργοστάσιο, αναφέρουμε ότι ο κύκλος εργασιών της Unismack στη χρήση που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου του 2023, ήταν 12 εκατομμύρια ευρώ. Το EBITDA ήταν οριακά θετικό με τον επικεφαλής της επιχείρησης να επισημαίνει ότι το γεγονός αυτό οφείλεται στις αυξήσεις κόστους λόγω του πληθωρισμού αλλά και της νεοσύστατης εταιρείας στην Αμερική, η οποία υλοποιεί την προαναφερόμενη επένδυση. Σύμφωνα με τον κύριο Στρατάκη η τρέχουσα οικονομική χρήση που έχει ήδη ξεκινήσει από 1η Ιουλίου και ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2024, αναμένεται ότι θα φέρει πωλήσεις από 35 έως και 40 εκατομμύρια ευρώ. “Προσβλέπουμε ότι η φετινή χρήση θα είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με την προηγούμενη, με έντονα θετικό EBITDA, δεδομένου ότι το project της Αμερικής θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία σχεδόν για το σύνολο της χρήσης που διανύουμε. Ταυτόχρονα και στην Ελλάδα κάναμε τις διορθωτικές κινήσεις που ήταν αναγκαίες, προχωρώντας σε ανατιμήσεις προϊόντων όπου ήταν απαραίτητο για να καλύψουμε την αύξηση του κόστους που έχουμε δεχτεί”. Στην εταιρεία εκτός από τη Lime Capital συμμετέχει η οικογένεια Στρατάκη καθώς και ομάδα Ελλήνων επενδυτών.

Τον Αύγουστο ολοκληρώνεται το εργοστάσιο στην Αμερική – Επένδυση 20 εκατ. ευρώ

“Η επένδυση στην Αμερική, συνολικού ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ ολοκληρώνεται εντός του μήνα που διανύουμε. Η πρώτη από τις τέσσερις γραμμές που θα λειτουργήσουν εγκαταστάθηκε τον Νοέμβριο του 2022, οπότε και ξεκίνησε να λειτουργεί. Θα παράγονται νέες κατηγορίες προϊόντων όπως η τορτίγια αλλά και τα extruded snacks που περιλαμβάνουν προϊόντα όπως τα γαριδάκια, με διαφοροποιημένα διατροφικά χαρακτηριστικά από τα συνήθη προϊόντα αυτής της κατηγορίας. Ακόμα και σε προϊόντα όπως τα γαριδάκια παραμένουμε πιστοί στη λογική των καινοτόμων και πιο υγιεινών σνακ, χρησιμοποιώντας άλευρα οσπρίων χωρίς γλουτένη, με αυξημένη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη”, λέει ο Δημήτρης Στρατάκης.

Μέσω του νέου εργοστασίου η Unismack θα καλύψει το σύνολο των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ στοχεύει να επεκταθεί στις χώρες της Βόρειες Αμερικής. “Εκτιμώ ότι η δραστηριότητά μας στις Ηνωμένες Πολιτείες θα καλύψει την παραγωγική δυναμικότητα του νέου εργοστασίου εντός της προσεχούς διετίας”.

Στα επόμενα πέντε χρόνια προβλέπεται η επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αμερική. Προσεχώς αναμένεται η σύσταση Κέντρου Καινοτομίας, το οποίο θα έχει έδρα την Ελλάδα, με αντικείμενο την έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Συνεχίζεται η συνεργασία με τη Δωδώνη

Σημειώνεται ότι η Unismack στο πλαίσιο συνεργειών που ανέπτυξε το προηγούμενο διάστημα με τη Δωδώνη – δεδομένης και της ύπαρξης κοινού μετόχου – δημιούργησε μία σειρά κράκερ, με φέτα και χαλούμι. Οι κωδικοί αυτοί θα συνεχίσουν να παράγονται ανεξαρτήτως της επικείμενης πώλησης του 25% των Ρώσων επενδυτών στη Δωδώνη, στην κάτοχο του 75% της ηπειρώτικης βιομηχανίας, CVC Capital Partners και τον όμιλο Vivartia.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments