Πολιτική

Η υπόθεση Μπελέρη και η ανάγκη για δυναμική αντίδραση

Η υπόθεση Μπελέρη και η ανάγκη για δυναμική αντίδραση

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μια ακόμη απόρριψη αίτησης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντυ Μπελέρη, που οδηγεί πια σχεδόν μαθηματικά στην έκπτωση του από το αξίωμα που οι πολίτες του έδωσαν με την ψήφο τους

Μια ακόμη απόρριψη αίτησης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντυ Μπελέρη, που οδηγεί πια σχεδόν μαθηματικά στην έκπτωση του από το αξίωμα που οι πολίτες του έδωσαν με την ψήφο τους, αποδεικνύει ποιο τελικά είναι το καθεστώς στην Αλβανία.

Δυστυχώς εδώ και χρόνια, δεν έχουμε αντιληφθεί ποια είναι η λογική της πολιτικής τάξης, όλων των αποχρώσεων, της Αλβανίας. Είναι μια πολιτική που όπως φαίνεται έχει εντυπωθεί στο dna αυτής της πολιτικής τάξης.

Η λογική του «δεν σέβομαι τίποτα», «δεν ακολουθώ καμμιά συμφωνία», «κάθε φορά κάνω ό,τι νομίζω ότι με συμφέρει», «αρνούμαι κάθε είδους διεθνή δεδομένα και δίκαια γιατί έτσι μου αρέσει». Και παράλληλα βέβαια, απαιτώ από τους γείτονες όχι μόνον να τηρούν όλα τα παραπάνω που εγώ αγνοώ επιδεικτικά αλλά και να με βοηθούν και να με στηρίζουν.

Η υπόθεση Μπελέρη αποτελεί άλλη μια σαφή απόδειξη της λογικής ολόκληρης της πολιτικής τάξης των Τιράννων, η οποία πιστεύει ότι το να συμπεριφέρεται “όπως θέλει” ανά πάσα στιγμή δεν έχει συνέπειες. Και όχι μόνο αυτό, αλλά θέλουν και κάθε είδους βοήθεια και υποστήριξη.

Με το καθεστώς του Έντι Ράμμα να έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όριά του, η χώρα μας πρέπει να αντιδράσει έντονα σε όλα τα επίπεδα. Και αντιδρώντας, θα δείξει ότι τα παράπονά της δεν είναι κενά λόγια.

Η δικαιολογία ότι η Τουρκία δεν θα έρθει σε ρήξη με την Αλβανία επειδή μετακομίζει στην Αλβανία δεν είναι αποδεκτή. Άλλωστε, η Αλβανία “παίζει” με την Τουρκία και μας εμπαίζει εδώ και χρόνια. Πρόσφατο παράδειγμα είναι το θέμα των συμφωνιών για την ΑΟΖ.

Η χώρα μας πρέπει να κινηθεί δυναμικά σε δύο επίπεδα:

-Στο διπλωματικό, που θα πρέπει να καταγγείλει επίσημα, μέσω των πρεσβειών μας την όλη κατάσταση σε όλες της χώρες της ΕΕ αλλά και στον ΟΗΕ. Επισήμως και με τους πιο βαριές χαρακτηρισμούς. Και βέβαια, θα πρέπει να κάνει δημόσια σαφές, πως αυτή την στιγμή, η χώρα μας είναι αποφασισμένη να βάλει βέτο, σε όλες τις διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει για διαπραγματεύσεις ΕΕ με Αλβανία. Σε όλες…. Και βέβαια, να παγώσει κάθε είδους διμερείς συμφωνίες ή συζητήσεις.

– Στο στρατιωτικό, θα πρέπει να πιέσουμε τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ καταγγέλλοντας την στάση της Αλβανίας, να σταματήσουμε την οποία στρατιωτική συνεργασία των δυο χωρών (πχ σε ασκήσεις) και να θέτουμε συνεχώς ζητήματα σε ασκήσεις ή οτιδήποτε άλλο, μετέχει η Αλβανία.

Ταυτόχρονα, οι στρατιωτικές δυνάμεις που σταθμεύουν στα σύνορα με την Αλβανία θα πρέπει να ενισχυθούν αμέσως.

Το ελληνικό κράτος θα πρέπει να σταματήσει να πιστεύει τα ψέματα των τότε Αλβανών ηγετών και να θεωρήσει ότι μπορεί να συμφιλιωθεί μαζί τους μέσω νομικών διαδικασιών.

Όπως έχει αποδειχθεί επανειλημμένα, οι κυβερνώντες των γειτονικών χωρών δεν καταλαβαίνουν από υποσχέσεις, συμφωνίες και νομιμότητα. Καταλαβαίνουν μόνο από δυναμισμό και από σαφήνεια σε όλα τα επίπεδα. Και αυτό ακριβώς πρέπει να συνεχίσει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση (με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments