ΑΠΟΨΕΙΣ

Κώστας Κατσαφάδος στο pagenews.gr: Η ασφάλεια των πολιτών και οι προκλήσεις της νέας εποχής

Κώστας Κατσαφάδος στο pagenews.gr: Η ασφάλεια των πολιτών και οι προκλήσεις της νέας εποχής

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//koinoniki.gr

Ο Κώστας Κατσαφάδος είναι Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη - Βουλευτής ΝΔ στην Α Πειραιώς και Νήσων

Η ασφάλεια και η προστασία αποτελούν ζητούμενα των καιρών και απαίτηση της κοινωνίας. Αυτό αποτελεί πρωταρχικό μας καθήκον και πρόκληση στην οποία πρέπει να απαντήσουμε. Οι πολίτες ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με τον δικό τους τρόπο από τη μια μας έδωσαν την εντολή να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις, διευκολύνοντας την καθημερινότητα τους, και από την άλλη ανέβασαν τον πήχη των απαιτήσεών τους απέναντι σε εμάς.

Σίγουρα τα θέμα ασφάλειας και προστασίας του πολίτη, στις γειτονιές της πατρίδας μας, αλλά και ο σημαντικός ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας, σε περιστατικά  όπως αυτό του Έβρου, επιβεβαιώνουν ότι οι προκλήσεις της νέας εποχής είναι μπροστά μας. Καθώς η νομιμότητα παντού και η τήρησή της παντού, αποτελούν για εμάς βασικό αξιακό κώδικα. Και αυτό αφορά είτε την πάταξη της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας όσο και περιπτώσεις όπως αυτές που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό σε παραλίες της χώρας μας.

Σε ότι αφορά το όραμά μου για την Αστυνομία. Θέλω να μπει στην νέα εποχή με όρους ψηφιακής σύγκλισης και απόδοσης, μια αστυνομία που θα εμπνέει σεβασμό και όχι φόβο, μια αστυνομία που είναι εδώ για να τηρεί την εφαρμογή των νόμων. Και πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι που μας διαβάζουν αυτή τη στιγμή, συμφωνούμε, ότι οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται. Αν δεν εφαρμόζονται οι νόμοι, δεν μπορεί να υπάρξει δικαιοσύνη, ισονομία και δεν μπορεί να έχουμε μία ορθολογική  διαχείριση των θεμάτων στην ζωή μας. Η Ελληνική Αστυνομία, είναι, οφείλει να είναι και θα είναι ακόμη περισσότερο, φιλική προς τους πολίτες, φιλική προς τους νέους ανθρώπους, σκληρή και αποτελεσματική απέναντι στο έγκλημα. Απέναντι στο έγκλημα θα υπάρξει μηδενική ανοχή και η ΕΛ.ΑΣ θα είναι εκεί που χρειάζεται για να το αντιμετωπίσει.

Όπως μηδενική ανοχή θα υπάρχει απέναντι σε αυτούς τους ελάχιστους που προσβάλλουν με τις συμπεριφορές τους ένα Σώμα που έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει στην κοινωνία. Οι στόχοι μας  εκτείνονται στην αντιμετώπιση αλλά και την πρόληψη μίας σειράς φαινομένων στην κοινωνία μας. Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε το οργανωμένο έγκλημα, τα κρούσματα αστυνομικής βίας αλλά και βίας κατά των αστυνομικών, την ενδοοικογενειακή βία αλλά και την εφηβική παραβατικότητα. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε τις σύγχρονες τεχνολογίες και να προχωρήσουμε και σε μία σειρά μεταρρυθμίσεων, όπως η μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού, η αναβάθμιση των αστυνομικών ακαδημιών, η διαρκής εκπαίδευση και η προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού, η επέκταση της ψηφιοποίησης των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και η ενεργειακή αναβάθμιση αστυνομικών κτιρίων και σωφρονιστικών ιδρυμάτων.

Η Ελλάδα επίσης, θα συνεχίσει να φυλάσσει τα σύνορά της, θα επιμείνουμε στην αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική. Θα φροντίσουμε η Ελληνική Αστυνομία να είναι δίπλα σε κάθε πολίτη στο πλαίσιο της πολυσύνθετης αποστολής και του ρόλου της στην κοινωνία μας, να είναι δίπλα στους πολίτες με ενημερωτικές δράσεις για την αντιμετώπιση των σύγχρονων απειλών, όπως το ηλεκτρονικό έγκλημα.

Κλείνοντας να μου επιτρέψετε πριν κλείσω το σχόλιό μου, στην φιλόξενη ιστοσελίδα σας, να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, για τα όσα έπραξαν στις πυρκαγιές. Που έδωσαν τον αγώνα τους 24 ώρες το 24ωρο στην πρώτη γραμμή βοηθώντας συνανθρώπους μας, δείχνοντας για άλλη μια φορά το πολλαπλό ρόλο τους και την προσφορά τους στην κοινωνία. Σε όλες τις εκκενώσεις η Ελληνική Αστυνομία παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, προστατεύοντας παράλληλα τις περιουσίες των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους , τα μαγαζιά τους και τις επιχειρήσεις τους.

Χαρακτηριστικά  αναφέρω ότι στη Ρόδο είχαν διατεθεί αστυνομικοί των ΟΕΠΤΑ και ΟΠΚΕ, και αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ με C 130. Αστυνομικοί και οχήματα των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Α’ Δωδεκανήσου ενώ ενισχύθηκαν από υπηρεσίες όμορων Αστυνομικών Διευθύνσεων καθώς και Διευθύνσεων της Γ.Α.Δ.Α

Παράλληλα  τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ έχουν προχωρήσει σε δεκάδες συλλήψεις ανθρώπων που έχουν καταγγελθεί για εμπρησμούς. Από εκεί και πέρα όπως ξεκαθάρισε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης “ο πέλεκυς της δικαιοσύνης θα είναι αμείλικτος απέναντι σε αυτούς που πιστεύουν ότι μπορεί να ξεφύγουν θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και καταστρέφοντας τον πολύτιμο φυσικό πλούτο”. Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος που προχωράμε σε αυστηροποίηση των προστίμων αλλά και αλλαγές στον ποινικό κώδικα.

Ο Κώστας Κατσαφάδος είναι Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη – Βουλευτής ΝΔ στην Α Πειραιώς και Νήσων

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments