Διεθνή

Ουκρανία: Αντικαθιστά το σοβιετικό σφυροδρέπανο με την τρίαινα

Ουκρανία: Αντικαθιστά το σοβιετικό σφυροδρέπανο με την τρίαινα

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Στο άγαλμα της "Μητέρας Πατρίδας", χαρακτηριστικού σοβιετικού μνημείου της Ουκρανία, το παραδοσιακό σοβιετικού τύπου σφυροδρέπανο αντικαθίσταται από την τρίαινα.

Σήμερα ολοκληρώνονται και οι τελευταίες εργασίες αντικατάστασης του σφυροδρέπανου, με την τρίαινα, σύμβολο της Ουκρανίας, στο άγαλμα της «Μητέρας Πατρίδας», σοβιετικό μνημείο στο Κίεβο, καθώς η ηγεσία της χώρας έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αποκαθήλωσης όλων των σοβιετικών και ρωσικών μνημείων.

Νέο βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και εικόνες επιβεβαιώνουν τη διαδικασία τοποθέτησης της ουκρανικής τρίαινας, επίσημο σύμβολο της χώρας. Οι εργάτες στο βίντεο φαίνεται να πραγματοποιούν εργασίες τοποθέτησης του ουκρανικού θυρεού.

Οι εργασίες αντικατάστασης σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν έως τις 24 Αυγούστου, με την ευκαιρία της Ημέρας Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, αλλά το νέο σύμβολο φαίνεται ότι έχει τοποθετηθεί.

Σχετικά πλάνα της αφαίρεσης του σοβιετικού συμβόλου μετέδωσε και η ουκρανική ραδιοτηλεόραση, την περασμένη Τρίτη, με τα πλάνα να αναμεταδίδονται από την Deutsche Welle.

Το μνημείο «Μητέρα Πατρίδα», όρος που χρησιμοποιήθηκε για να συμβολίσει τη σοβιετική νίκη στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μαζί με άλλες μνημειακές κατασκευές σε όλη την ΕΣΣΔ, ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1979 και εγκαινιάστηκε το 1981 σε μια τελετή στην οποία παρέστη ο Γενικός Γραμματέας της Σοβιετικής Ένωσης Λεονίντ Μπρέζνιεφ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments