Ελλάδα

Έγκλημα στην Αγιά Σοφιά

Έγκλημα στην Αγιά Σοφιά

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις μετά την αποτρόπαιη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά και το πρόσφατο επεισόδιο τυφλής οπαδικής βίας, με θύμα αυτή τη φορά έναν 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ, έξω από το γήπεδο ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ – ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ στη Νέα Φιλαδέλφεια από χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Εκτός από τα 98 άτομα που έχουν συλληφθεί, διαφεύγουν τουλάχιστον 50 Κροάτες χούλιγκαν που φέρονται να είναι «πρωταγωνιστές ή συμμετέχοντες» στα επεισόδια, με την Αστυνομία να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό σε όλη τη χώρα για τον εντοπισμό τους. Αυστηροί έλεγχοι και μπλόκα διενεργούνται σε εθνικές οδούς και στα σύνορα της πατρίδας μας, ενώ έρευνες πραγματοποιούνται σε σπίτια, ξενοδοχεία και καταλύματα Airbnb στο λεκανοπέδιο, στα οποία ενδέχεται να έχουν φιλοξενηθεί χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Στην προσαγωγή και στη σύλληψη ενός Κροάτη που θεωρείται μέλος της ομάδας που οργάνωσε την εκτέλεση του 29χρονου Μιχάλη προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.  Ο χούλιγκαν ακινητοποιήθηκε από τις ελληνικές αρχές στην Κακαβιά, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από την Ελλάδα. Από τους συλληφθέντες, τέσσερις εκ των οποίων παραμένουν για νοσηλεία φρουρούμενοι, πολλοί έχουν δώσει δείγμα DNA για να ταυτοποιηθεί με το γενετικό υλικό που βρέθηκε στον τόπο της δολοφονίας του 29χρονου, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ακόμη δεν έχει εντοπιστεί ο δράστης, ο οποίος κατάφερε το θανατηφόρο χτύπημα σε αρτηρία στο χέρι του φιλάθλου της ΑΕΚ.

Επτά ανώτατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας παύθηκαν των καθηκόντων τους με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη μετά τη στυγερή δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη από Κροάτες χούλιγκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται και άλλες απομακρύνσεις ιθυνόντων. Είχε διαταχθεί διοικητική έρευνα για τους χειρισμούς της Αστυνομίας από την ώρα που οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ εισήλθαν οδικώς στην Ελλάδα μέχρι και τη στυγερή δολοφονία του άτυχου οπαδού της ΑΕΚ.

Όπως προκύπτει από τα τρία δελτία πληροφοριών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, η Ελληνική Αστυνομία γνώριζε το σχέδιο των Κροατών χούλιγκαν να κατέβουν στην Αθήνα και να πραγματοποιήσουν δολοφονική επίθεση. Να σημειωθεί πως η ΟΥΕΦΑ είχε απαγορεύσει τη μετακίνηση οργανωμένων οπαδών των δύο ομάδων για λόγους ασφαλείας.

Ανεπάρκεια της Αστυνομίας καταγγέλλουν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης και εκτοξεύουν βολές κατά της κυβέρνησης με αφορμή την οπαδική δολοφονία του 29χρονου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αντί να προσθέτει ασφάλεια, δημιουργεί ανασφάλεια», δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτης Φάμελλος. «Άλλο ένα δείγμα “αναποτελεσματικότητας” του αποτυχημένου επιτελικού κράτους», σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης.

«Η κυβέρνηση απαγορεύει συναθροίσεις εργαζομένων, αλλά αφήνει ανενόχλητους οπλισμένους φασίστες χούλιγκαν να δολοφονούν», επισημαίνει το ΚΚΕ. «Οι εκλεκτοί του κυρίου Μητσοτάκη έγραψαν μια ακόμη μελανή σελίδα», σημειώνουν οι Σπαρτιάτες. «Πρέπει να ξηλωθεί το περιβόητο επιτελικό κράτος», αναφέρει η Ελληνική Λύση. «Θα αποδοθούν ευθύνες όπου διαπιστωθούν», αντιτείνει, τέλος, η κυβέρνηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments