Γεωπολιτικά

Το ευχαριστώ του Ζελένσκι στον Σολτς – Η Γερμανία ενισχύει με νέους Patriot την Ουκρανία

Το ευχαριστώ του Ζελένσκι στον Σολτς – Η Γερμανία ενισχύει με νέους Patriot την Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

«Καλά νέα από τη Γερμανία — ακριβώς αυτό που συμφωνήσαμε με τον [γερμανό καγκελάριο] Όλαφ Σολτς. Έρχονται κι άλλα συστήματα Patriot. Σε ευχαριστώ πολύ Όλαφ»

ΗΓερμανία και η Ουκρανία συμφώνησαν το Βερολίνο να προσφέρει στο Κίεβο περισσότερες συστοιχίες του αμερικανικής κατασκευής συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, τόνισε στο διάγγελμά του το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Καλά νέα από τη Γερμανία — ακριβώς αυτό που συμφωνήσαμε με τον [γερμανό καγκελάριο] Όλαφ Σολτς. Έρχονται κι άλλα συστήματα Patriot. Σε ευχαριστώ πολύ Όλαφ, είναι απαραίτητα για την υπεράσπιση του λαού μας έναντι της ρωσικής τρομοκρατίας», είπε ο κ. Ζελένσκι.

Νωρίτερα χθες, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την απόφασή της να στείλει ακόμη δυο συστοιχίες του συστήματος Patriot (Raytheon) στην Ουκρανία. Η εξέλιξη «ασφαλώς θα μας φέρει πιο κοντά στη δημιουργία αντιαεροπορικής ασπίδας», θα «σώσει χιλιάδες κόσμο, πόλεις και χωριά», διαβεβαίωσε ο κ. Ζελένσκι. Ο ουκρανικός στρατός λέει πως τα συστήματα αυτά έχουν αναχαιτίσει ακόμη και ρωσικούς υπερηχητικούς πυραύλους επανειλημμένα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments